Кои характеристики ще ни накарат да инвестираме в чугунена тенджера?

Във всяко домакинство присъстват множество съдове за готвене, които чрез своите удобства, позволяват на семейството да се радва на различни кулинарни специалитети. Не е излишно да притежавате качествена чугунена тенджера, която ще ви служи много дълги години. Този материал няма как да бъде заменен изцяло от неръждаемата стомана, заради своите качества, които са добре познати още от миналото и са толкова ценни. Разгледайте актуалните и практични модели представени от https://hosse-kitchen.bg/chugunena-tendzhera. Тук със сигурност ще откриете дизайн и форма, които да отговарят на вашите изисквания.

Какви са причините да изберем чугунена тенджера за готвене?

Вероятно знаете, че професионалните готвачи използват и се доверяват предимно на съдове за готвене направени от чугун. Той представлява метална сплав с повече от два процента въглерод, като може да бъде емайлиран или омаслен. Независимо какъв модел ще предпочетете, предимствата на тенджерите направени от този материал са неоспорими:

тенджера
  • покупката е изгодна – това са съдове, които могат да се ползват много дълги години и няма да се налага често да ги заменяте с нови. Инвестицията в чугунена тенджера е перфектна възможност да имате незаменим качествен съд, в който да приготвяте различни специалитети;
  • задържат перфектно топлината и я разпределят равномерно – ще готвите всичко по-лесно и бързо, благодарение на тази му характеристика. Топлината се разпределя равномерно и така не се налага постоянно да разбърквате ястията. Те ще се готвят и задушават перфектно. Хранителните продукти приготвени в чугунена тенджера са много по-вкусни и здравословни именно заради бавното готвене;
  • гарантират много удобство – съдът може да се използва без проблем върху котлона и във фурната. Бихте могли първо да запържите месото и зеленчуците, след което да поставите капака и да сложите всичко във фурната, което ще направи ястието много по-вкусно. Модерните чугунени тенджери се почистват лесно и няма да имате никакъв проблем с тяхната поддръжка.

От Hasse предлагат да разгледате моделите налични в каталога и да си подарите нещо качествено и функционално.

Кои са предпочитаните разновидности и защо?

В зависимост от това, какво ще приготвяте в чугунената тенджера, трябва да изберете подходящ размер и форма. Потребителите най-често се спират на дълбоките съдове, в които могат да сготвят абсолютно всичко. Преценете какво количество храна ви е необходима ежедневна и на базата на този критерий поръчайте съответния размер чугунена тенджера.

Плитките модели са много подходящи за манджи, които ще поставите във фурната. В тях бих те могли спокойно да направите дори пица или да изпечете хляб, казват от Hasse. При покупката на такова изделие може да се съобразите и с дизайна и цвета му, тъй като днес артикулите са много разнообразни и красиви. Те ще допълнят кухнята ви по един елегантен начин и ще се впишат в обстановката лесно. Цветовете, в които ще ги намерите са свежи и съвременни, точно такива каквито използвате за кухненското обзавеждане.

Емайлирана или неемайлирана чугунена тенджера да предпочетем?

Повечето клиенти се колебаят, какъв точно артикул да купят. Спокойно бяхме казали, че емайлираните изделия се поддържат по-лесно и са изключително функционални. Те могат да се използват върху всякакъв вид котлон газов, индукционен или електрически, да се мият в съдомиялна и не са трудни за поддръжка.

Придават прекрасен вкус на ястията, а това ги правим любими на много домакини. Неемайлираните от друга страна задържат ароматите на нещата, които са били поставени в тях и с времето ги отделят когато готвите, за да направят специалитета неповторим. Те изискват малко по-голяма грижа, защото не бива да ги накисвате с вода и винаги би трябвало да се съхраняват леко омаслени, за да се запазят техните добри характеристики. Изберете вариант, който отговаря на вашите изисквания и ще ви бъде удобен за използване в ежедневието. Тенджерата от чугун ще направи истинско удоволствие приготвянето на много и различни ястия.