Какъв матрак да изберем за спокоен и комфортен сън?

Ако се усещате уморени сутрин и в не добра кондиция, е възможно да се дължи на лоша позиция по време на сън, заради матрака. Тези артикули трябва да се подменят през голям период от време и е хубаво от рано да забележите, че имате нужда от нов. В момента могат да се намерят много качествени и на достъпна цена модели. Лесно ще поръчате нещо подобно онлайн от каталога на https://www.venus.bg/матраци-и-възглавници/еднолицеви-матраци. Днес ще ви дадем и няколко конкретни насоки, с които се надяваме да ви помогнем по-бързо да откриете подходящ модел, който да ви помага да си отпочивате качествено.

Защо да изберем еднолицев?

Тези артикули са по-евтини в сравнение с двулицевите и понякога хората ги пренебрегват, защото мислят, че не са достатъчно качествени и ергономични. Това че се използват само от едната си страна не е причина да отбягвате еднолицевият матрак, тъй като той също като скъпия е изработен от разнообразни качествени материали, които ще ви създадат благоприятни условия за сън дълго време.

Друго предимство на еднолицевите матраци е монтираната дървена скара от едната страна, чрез която ще инсталирате артикула върху леглото и ще може да го използвате веднага. Цената основно зависи от това какви материали са използвани за направата на еднолицевия матрак. Както знаете присъствието на покет пружини и мемори пяна до известна степен прави моделите по-луксозни и надеждни, затова и цената им е по-висока. Препоръчваме ви да изберете конкретна твърдост, спрямо личните си усещания за удобство, за да се наспивате добре и да осигурите на тялото си добра поддръжка.

Venus.bg ще даде конкретни подробности за такъв модел. Еднолицев Мареа – дунапрен 160/200 см:

  • еднолицев матрак „Marea“ дунапрен в размер 160/200 см /предлага се и в други размери/ е удобно решение на изключително достъпна цена;
  • с пълнеж от пенополиуретанова пяна с анатомични, ортопедични и проветриви свойства;
  • създава мекота, правилна стойка на тялото и оптимална температура по време на сън;
  • калъф, от висококачествена тъкана дамаска.

Ортопедичен модел, изграден от дишащи тъкани, които ще ви създадат чиста и перфектна среда за добър нощен сън.

Какви грижи е важно да полагаме за него?

Непременно пазете новата си придобивка, за да ви служи възможно най-дълго по един и същ начин. Тъй като не може да го обръщате от всички страни, ви препоръчваме да го завъртате в позиция глава-крака периодично, за да се износва по-равномерно. Ако калъфът се сваля го перете редовно, почиствайте праха и проветрявайте спалнята си за по-здравословен сън.