Какви характеристики трябва да има добрият матрак

Сънят е съществена част от човешкия живот и не само мебелите в спалнята имат роля за това да се чувстваме добре, докато си почиваме. Матракът е далеч по-важен, защото върху него се отпускаме и прекарваме между седем и осем часа всяка вечер. Той трябва да предоставя комфорт, добра опора на гърба и необходимата мекота, за да се събуждаме отпочинали и изпълнени с положителна енергия. Съвременните матраци Венус могат да бъдат избрани и поръчани през онлайн магазина. Те са разнообразни като размери, вид на изработка и модел. За да изберете подходящ, спрямо личните си очаквания е важно да научите подробности за тях и да се съобразите с различни критерии.

Как да изберем правилния матрак

Спокойно бихме казали, че степента на твърдост е тази, която оказва най-силно влияние, когато търсим нов матрак. Какъв вид ще предпочетем зависи най-вече от позата в която спим и от това дали страдаме от някакви заболявания, свързани с опорно-двигателния апарат. Матраците са разделени в няколко категории познати като меки, твърди и средно твърди.

Освен това може да поръчаме еднолицев или двулицев модел. Вторият е по-луксозен с много дълъг експлоатационен живот. Може да бъде завъртан във всички посоки и страни, което позволява да се износва изключително бавно. Плюсът на еднолицевия вариант е свързан с това, че има вградена рамка за монтаж, предлага необходимия комфорт, но е доста по-евтин. Венус ви предлага малко подробности за един примерен модел. Двулицев артикул MAGNIFLEX Silvercare:

матрак
  • „Magniflex Silvercare“ с ядро от Elioform пяна, осигуряваща балансирано ниво на твърдост и правилна стойка на тялото по време на сън;
  • от едната страна е прибавена и мемори пяна, гарантираща мекота и удобство, за един пълноценен сън;
  • обвит в текстилен калъф с цип и сребърни йони, обработени против задържане на прах и развиване на акари и бактерии;
  • 3D дишащ борд, гарантиращ перфектната температура, по време на сън.

Подобен продукт ще ви гарантира пълно спокойствие години наред и нощи изпълнени с много комфорт. Заслужава се да получите най-доброто срещу парите си, а съвременните матраци са изработени точно по този начин.

Как трябва да поддържаме матрака

Ще използвате новата си придобивка доста дълго време и затова трябва да полагате необходимите грижи, за да продължи да ви служи по най-добрия начин. Това означава, че не бива да се допуска замърсяване, като периодично се почиства с прахосмукачка. Важно е да се проветрява спалнята, защото влагата също има свойството да нанася щети. Какъвто и модел да изберете го завъртайте по определен начин през времето, за да не хлътне на ключови места бързо.