Котлите на твърдо гориво като основен приоритет за отопление на големи площи

За никой не е изненада, че над 50 % от домакинствата първо избират новите си отоплителни уреди от виртуалните платформи, следва огледа на уреда на място в магазин в града, в който живеят „но живо“ и отново връщане в онлайн магазина за поръчка. Странно ли ви се струна всичко това? Реално това е една много разумна стратегия, която прилагаме като потребители не само за отоплителните уреди, но и за всякакви видове стоки, които се предлагат на пазара. А днес ще акцентираме върху https://www.balkanenergy.bg/category/stomaneni-kotli, които са уреди, към които все повече домакинства се ориентират, тъй като в модернизирания си вариант са по-икономични и по-екологични.

Котлите на твърдо гориво – заслужават ли си инвестицията

На първо място ще споменем това, че като цени, които ще открием в каталога на balkanenergy.bg котлите са невероятно достъпни и приемливи. Като основна тяхна цел ще споменем това, че котлите на твърдо гориво са предназначени за осигуряване на топлина в различни големи като площ имоти. Все по-добри и интересни са онези, които са с потенциал за отопляване на имоти до 350 квадрата, което си е например огромна многофамилна къща, ресторант, мотел или пък друг тип търговска площ.

Инвестицията определено си заслужава, защото що се отнася до икономии и рентабилност както и инвестиран средства стоманените котли за много добра възможност. Не ги пренебрегвайте, ако изпитвате трудности с намаляването на сметките за електричество. Дървата за огрев са сравнително евтина суровина, но акцента, който ни представят от balkanenergy.bg е в това, че тук наистина има възможност човек да избере измежду котел, който да разходва само твърдо гориво или пък такъв който е комбиниран и разполага са горелка на пелети.

Котел на твърдо гориво

И за а потвърдим още веднъж, че действително си заслужава да се вложат средства в такъв отоплителен уред ще подчертаем, че смисъла от тази инвестиция е и в това, че:

 • Отоплявате цели имот, независимо от неговата квадратура;
 • Намалявате осезаемо сметките за електрическа енергия;
 • Използвате икономичен уред, който използва дори топлината от изгорелите газове за да ги трансформира в полезна енергия;
 • Имате си уред, който не само ви топли, но и има опция за осигуряване на достатъчно количество топла вода за вашите битови или бизнес нужди;
 • Цената е ниска и всеки вложен лев си струва;
 • Уреди с еко дизайн – подобрената формула на производство на съвременните котли на твърдо гориво ги нареждат сред по-екологичните тенденции, на които можете да възложите отоплителните си потребности;
 • Мощни и енергийно ефективни.

Не е нужно повече да ви убеждаваме в качествата на тези отоплителни уреди. Те са все по-рентабилни, по-ефективни и качествени като решения, на които можете да се доверите за дълги години правилно функциониране. Котлите са изработени от най-устойчивите на високи температури материали и са в състояние да се погрижат за вашата комфортна и уютна среда.

Впечатление в каталога на balkanenergy.bg правят някои от утвърдените брандове, производители на котли на твърдо гориво от най-висок стандарт за качество:

 • Котел на дърва MAT
 • Котел на дърва PRITY
 • Котел на дърва Caltherm
 • Котел на дърва Centrometal
 • Котел на дърва BURNiT WBS 

Всеки от производителите е успял да се наложи на пазара за котли на твърдо гориво и пелети. Производството е изцяло съобразено с новите европейски стандарти, които гарантират на клиентите екологичен режим на работа, ниски вредни емисии и фини прахови частици както и 20 % по-малък разход на гориво.

Ето, че има смисъл от това човек да инвестира разумно и правилно в нов уред, който да му осигури повече комфорт и удобство, а автоматизираните и подобрени решения от balkanenergy.bg са вашия идеален шанс да постигнете желания резултат.