На какви средства разчитате за да се информирате за новините от България и света?

Само на новинарските телевизионни емисии ли разчитате да си набавяте ежедневно информация за случилото се през деня? Много българи признават, че разчитат основно на социалните мрежи за да бъдат в крак не просто със сега случващото се, а дори с бъдещите събития. Оказва се, че основния контингент от потребители получават най-актуалните новини от България и света именно от виртуалното пространство. Няма спор, че тук живота кипи с пълна сила и всяка една секунда имате информация къде и какво се случва, какво предстои. Реална виртуалност – света е онлайн и това действително е неизбежно, ако искате да сте винаги навреме информирани. Хартиените списания и вестници съществуват, но определено дигитализираните варианти се радват на много по-висока популярност. Търсите новини за това какво се е случило в града,в който живеете през последните 24 часа? Цялата информация е налице само с един клик в смартфона ви.

новини

Удобството, което имаме за да получаваме новини от България и случващото се по света наистина няма измерение. Характерно за съвременния живот е това, че хората не се нуждаят от специални средства за да си набавят нужната информация. Просто имат нужда от връзка с Интернет и целия свят се оказва в ръцете им. Няма спор, че това е огромно богатство и онези от вас, които се интересуват от това кои са най-интересните туристически дестинации в България, как да си купят кола или пък да изтеглят изгоден кредит няма нужда дори да излизат от дома си. достъпа до виртуалното пространство и изобилието от информация дава съвети, идеи и наистина помага да се спестят време  и пари.

Чудите ли се как предците ни са живели без Интернет? Представяте ли си самите вие да живеете в такова затъмнение от информация и да разчитате единствено на новините по единствения телевизионен канал, излъчвани единствено в 20.00 часа. Звучи ви наистина ужасяващо, нали! Вероятно прекомерната информираност също не е толкова позитивна, но в крайна сметка пък не мислите ли, че е  много по-добре да сме наясно с това, отколкото да живеем в свят, който е диктуван от определена група хора. Свободата да получаваш всички новини от България и света определено е преимущество, от което съвременния човек едва ли би се отказал. Днес имаме право да избираме какво да четем, да гледаме, да игнорираме. И несъмнено цялата база от новини, събития и полезна информация е на една ръка разстояние от нас –  чрез мобилния ни телефон, таблета, компютъра.