Кои са задължителните модели офис столове с които да се снабдите?

Днес много хора работят на компютър и това предполага да бъдат настанени правилно и удобно. Мебелите, които ви заобикалят е важно да са ергономични и комфортни, понеже прекарвате на тях много дълги часове. Съвременните офис столове присъстват абсолютно навсякъде около нас. Те са част от обзавеждането на различни фирми, учреждения банки, училища, университети и други. Навсякъде, където трябва да бъдем настанени ни предлагат да седнем на нещо подобно. Това предполага и наличието на разнообразни модели, изработени с възможност да се използват по различни начини. Актуални оферти за офис столове, може да намерите онлайн в каталога на магазин Bogdanmebel.com.

Кои са основните видове офис столове?

За да изберете правилно, трябва да знаете какви са характеристиките на различните модели и къде се използват. Характерно за голяма част от артикулите е, че са ергономични и предлагат множество допълнителни функционалности, с които да ги направим още по-комфортни. Тук ще ви представим няколко различни варианта, изработени от качествени материали и гарантиращи удобство:

  • класически работен офис стол – това е най-използвания модел, а от служителите, които работят на компютър. Цената му не е много висока, но той е конструиран изключително прецизно и предлага множество удобства. Всеки седящ може да коригира височината на седалката, наклона на облегалката или височината на подлакътниците. Обикновено такива офис столове имат и колелца, което ги прави мобилни и ви спестява излишни ставания. Моделите могат да бъдат тапицирани с текстилна дамаска или еко кожа. Вариантите са достатъчно износоустойчиви;
  • посетителски столове – както подсказва и самото име, това са артикули, на които настанявате своите гости и партньори. Почти навсякъде където отидете ви предлагат да седнете на такъв модел. В този раздел ще откриете много семпли и изчистени варианти с метални крака и удобна тапицирана седалка. Разнообразието от цветове е голямо, за да откриете подходящия за вашата фирма. Посетителските модели могат да бъдат и доста луксозни и ергономични. Те не притежават възможността да се регулират, понеже това не е нужно в случая;
  • президентски – най-скъпият и луксозен клас. Изработени са изключително качествено от най-добрите материали и обикновено са тапицирани с естествена кожа или иновативни материали като мрежата.
  • ергономични са с възможност да бъдат регулирани по всички параметри – имат релакс механизъм, при който тялото се отпуска назад и си почива в полулегнало положение. Разполагат колелца, подлакътници и удобна облегалка за главата и врата. Кръстът и гърбът са добре обхванати и няма как да изпитате дискомфорт от дългото седене. Цената им е висока, заради прецизната си изработка.

Днес се използват всички от тези модели, а какъв ще поръчате за вашия дом или офис зависи изцяло от очакванията ви и от сумата, която сте отделили за тази покупка.

По какви критерии да изберем офис стол?

Има значение, дали купувате този артикул за ползване у дома или за служителите на работа. Винаги е важно да се съобразите с останалите мебели в помещението и да синхронизирате офис стола с тях. Заедно, те ще оформят интериора, за това може да се насочите към модел в определен цвят или дизайн, който подхожда на останалите мебели.

Специалистите препоръчват при възможност да инвестирате в по луксозен и качествен артикул, който ще ви предложи пълен релакс и ще ви предпази от схващания и травми в тялото от дългото стоене в една поза. Преценете и с каква тапицерия да бъде офис столът, тъй като ще бъдете в пряк контакт с нея и трябва да е приятна на допир и да се почиства лесно.

Защо е важно моделът да бъде мобилен?

Много по-удобно е да купите модел снабден с колелца, особено ако работите на компютър. Благодарение на този компонент ще си спестите често ставане, за да вземете нещо, тъй като благодарение на колелцата ще имате бърз достъп до техниката и документите около вас. Освен това статичните модели е по-вероятно да повредят подовата настилка под бюрото, докато тези с колелца са по-щадящи.