Съвременни способи за откриване на скрити течове

Апаратната диагностика за откриване на течове става все по-приложима от водопроводчиците. Ролята на този метод се дължи на факта, че времето многократно се намалява за откривателните действия, а освен това не се нанасят никакви щети по имота. Ако имате съмнения, но не сте сигурни в наличието на теч не е необходимо да се разрушава и кърти за откриване на потенциален такъв. Необходимо е просто да се приложи съответния уред и така да се локализира мястото на аварията. Метода е познат на опитните и утвърдени фирми в сектора. За да привлекат вниманието на клиентите е повече от логично, че се търси иновативен начин, с който да се установят потенциалните проблеми по водопроводната инсталация. Няколко варианта като апарати се ползват в сферата и определено всеки от тях си има своите особености и предимства. Ще ви запознаем с онези, които наистина са прецизни и се прилагат вместо всякакви разрушения и други примитивни начини за откриване на течове.

Видове диагностика на течове

Откриването на теч е важна част от действията, които ще приложи екипа от водопроводчици, които ще наемете. Два типа такива методи се прилагат днес. Първия е така наречения стар и стандартен начин, а именно чрез къртете и разрушаване. Доста неблагоприятен към потребностите и очакванията на съвременния клиент, тъй като тук липсва иновативност, не се знае колко време ще отнеме, а освен това разходите, които ще се натрупат като следствие от тази работа са с неясни измерения.

Втория и все по-предпочитан вариант е откриване на течове с апаратура. Характерно за този способ е иновативността и прилагането на модерни уреди, с чиято помощ се откриват скритите течове. Тъй като те остават невидими зад стени, зидове и други твърди повърхности е много важно да се използва такава техника, която да прилича на рентген и може да „вижда“ какво се случва зад тях. Точно такива апарати ще представим на вниманието ви както и техните качества, от които наистина ще се възхитите като ефективност и работа.

Видове апарати за откриване на течове

Не са много като видове апаратите, които водопроводчиците прилагат при действията, свързани с откриване на течове с апаратура. Ето онези, които са се утвърдили и са показали своята ефективност от своята диагностика:

течове
  • Термокамери

Едни от най-добрите решение в апаратното локализиране на течове. Характерно за тях  е това, че на база разликите в температурата между зидовете и водата с висока прецизност се установява мястото на съответната аварийна ситуация. Приоритетите на този вид диагностика се дължат на това, че действително е бързо, с точност до 98 %. Друго преимущество на термокамерите е това, че те пестят страшно много време. Реално а нужни няколко минути за да се установи мястото на проблема и от там нататък да бъдат предприети адекватни действия за отстраняването му. Ако трябва да обобщим с няколко думи ползите от този вид апарати то те ще бъдат – бързина, добра цена, максимална точност на локацията на аварията;

  • Ултразвук

Още един вид апаратна диагностика, който наподобява тази на работа на термокамерите, но тук акцента е в звука, а не температурната разлика. Същите са предимствата, които току що изложихме за термокамерите, но тук единствената разлика е в това, че за да се справи успешно водопроводчика е определящ неговия опит в боравенето с този вид техника;

  • Ендоскопски камери

Също даващи положителен ефект при провеждане на откривателни действия, свързани със скритите течове. Този вид апаратура предоставя наистина коректна информация, тъй като камерата заснема и записва в момента състоянието на системата, през която преминава. Така се установява точната позиция на проблема и се откриват най-добрите възможности за отстраняване.

Това са апарати, които са много полезни и подпомагат работата на водопроводчиците. При тях не се ползват къртачи и не се налагат разрушения, тъй като са интелигентни и модерни решения, които пестят време и пари.