Три причини да си купувате само професионална козметика

Козметичния пазар е залят от какви ли не предложения. Факта, че уж качествена козметика се предлага в хипермакети за хранителни и промишлени стоки идва да покаже, че те не са чак толкова добри. Масовия характер на продуктите е повод да се замислим дали на символичната цена, на която се предлагат тези продукти гарантират ефективност, безопасност и качество. Много водещи козметици у нас съветват да внимавате с това каква козметика използвате. Причините са в алергичните реакции, които могат да предизвикат така наречените изгодни продукти за масова употреба, а последиците наистина могат да бъдат пагубни за кожата, косата, ноктите.

Внимавайте с подбора на козметика

Разбира се, професионалната козметика не може по никакви показатели да бъде сравнявана с тази, която можете да си набавите от близкия хранителен магазин. Причините за това се крият не само в резултата от нейното ползване,а дори от съставките, които са част от съдържанието на съответния продукт. Без значение дали става въпрос за крем за лице, лосион за тяло, почистващи или измиващи продукти то действително тези за професионална употреба са решението, което ще гарантира здраве, максимален ефект и намаляване на риска от нежелани реакции.

Причините да замените ползването на масовата с професионалната козметика не са малко, но сега ще ви запознаем с онези, които касаят вашето здраве и безопасност:

  • Професионалната козметика е изработена по утвърдени стандарти за качество
професионална козметика

Малцина са наясно, че за да бъде изложен за употреба един продукт от козметичния бранш то той преминава през редица изпитания. Процеса на анализиране всъщност може да трае ори години, което означава, че се прави диагностика не само за моментното прилагане и ефективност от козметичното изделие, а също така се наблюдават и неговите последици във времето. Всичко това се стандартизира от международни лаборатории, което е доказателство за безопасността и сигурността на използвания продукт;

  • С грижа за здравето

Сертифицирането на козметиката е основание тя да бъде фиксирана като безопасна. Професионалната козметика не просто е произведена по стандарти и подложена на редица изпитания, но в нейния състав влизат само хипоалергенни суровини, които не крият опасност за здравето;

  • Максимално бърз и продължителен ефект

Масовите козметични продукти имат нужда от насищане за да покажат какъвто  ида било ефект в даден момент. При професионалната козметика обаче се гарантира бърз ефект, който няма нужда от натрупване на съответната съставка за да може да повлияе на съответното несъвършенство. Освен моментален ефекта е и продължителен, което наистина е повод да се замислите какъв вид козметика да ползвате.

Професионалната козметика няма да срещнете във всеки магазин. Тя си има специален щанд в дрогерии или аптеки, професионални магазини за козметика или оторизирани представители.