Каква е разликата между посетителски и конферентен стол?

Питате ли се защо едни столове се подвизават под понятието посетителски, а други се наричат конферентни? Наистина това са все офис столове, които са подходящи както за сядане в зала за конференции така и позиционирането им пред лекарски кабинети, в банки, в адвокатски или нотариални кантори. При посетителските столове акцента е краткото изчакване, което се налага, а при конферентните сякаш се изисква малко повече удобство, тъй като реалния престой и неговото времетраене не е прогнозируем. Столовете са основен и приоритетни акцент в хотели или други места, където има наличие на зали за провеждане на различни семинари, конференции и други мероприятия. Това налага при тяхното обзавеждане да се предприеме подбор на столове, които са една идея по-удобни от посетителските. Наистина разлика между двата модела има и наистина тя е определяща за това действително клиентите, ползващи тези столове да останат удовлетворени от качествата на самия продукт.

стол

И да, ако трябва да визираме първата и основна черта, по която конферетнтите варианти се отличава от посетителските то това наистина е удобството. А както вече споменахме причината за това се крие именно в продължителността на престоя. Така, че ако и вие ще оборудвате зала за провеждане на някакви мероприятия то е добре да потърсите конферентни, а не посетителски столове.

Конферентни столове се оказват по-удобни като варианти. Освен това друга разлика, която е забележима на пръв поглед от посетителските е тачи, че при първите често има наличие на подлакътници. Тъй като вече акцентирахме върху продължителността на престоя на хората седящи на конферентните столове то ето, че действително има логика да се изберат удобни модели, които разполагат и с опция за почивка на ръцете. Повече елементи, повече удобство са предполагаемите детайли, които на практика правят и цената на тези модели по-висока. Но тя е напълно оправдана, защото другата разлика между тези офис столове се оказва и техния дизайн, който отново накланя везните в полза на конферентните.