Защо е важен размера на трапезната маса

Един от факторите, които имат основна връзка с това да изберем подходящата трапезна маса са именно нейните размери. Вариантите, които се предлагат на пазара наистина са многообразни. Огромни, големи, малки, средни като размер, с възможност за разпъване и т.нат. Въпросът е към кой от предлаганите на пазара идеи проявявате интерес. За да се изберат практичните и функционални за трапезна маса размери е видно, че следва да се съобразите с други моменти като техническите пропорции на пространството, брой столове, които ще бъдат поставени около масата, нейното местоположение и т.нат.

Идеалната, неповторимата и практична маса

Как си представяте, че изглежда вашата маса? Тя е:

трапезна маса
  • В дървесни нюанси;
  • Със стъклен плот;
  • С нестандартна форма;
  • С уголемяващ се плот.

Въпросът е точно от какво се нуждаете за да сте наясно как да бъде определен и нейния размер. Ако търсите стандартно, правоъгълно като форма решение едни от най-адаптивните трапезни маси са с размери:

  • 80/140;
  • 100/160.

В зависимост от пространството, с което разполагате е повече от ясно, че ще изберете тази маса, която всъщност би стояла оптимално добре в наличната площ. Не се препоръчва да се купуват по-големи маси, които обхващат твърд много площ и наистина не остава място за преминаване покрай тях. Важно е да се заложи на такъв габаритен размер, който наистина може да се окаже супер ефективен и адаптиращ се към околния интериор.

Четири или шест ще бъдат столовете? Определено е ключов момент, колко души обичайно ще ползват трапезната маса. Ако домакинството ви е по-голямо е ясно, че едновременно ще се ползва от поне шест човека, но ако сте трима максимум четирима то не е нужно да купувате по-голяма маса и да аранжирате с шест на брой столове.

Съразмерната маса придава приятен облик на трапезния кът. Ако желаете да имате по-голям плот можете да изберете маса с разтегателен механизъм. Така винаги ще имате възможност да посрещнете повече гости.