Билкови тинктури – силата на природата и във вашия дом

Със сигурност и вашето семейство увеличава приема на билков чай през есенно-зимния сезон. Наистина билките и тяхната роля е с положителна насоченост и благоприятното въздействие върху организма е една от причините днес много от нас да се обръщат за помощ към билкарството като един по-естествен начин за постигане на оздравителните процеси в организма. Преимуществата на билките безспорно са много, но едно от тях е, че те могат да се ползват както от възрастни така и от деца. Освен под формата на чай и запарки билките намират широко приложение и под формата на тинктури. Това са концентрати, които са комбинирани със спирт и могат да се ползват както за орално така и външно приложение.

билкова тинктура

Например една от най-популярните билкови тинктури, които вероятно и вие ползвате във вашето семейство е клеевата тинктура. За ефективно и бързо справяне със слабия имунитет при децата и намаляването на грипните заболявания през зимните месеци клеевата тинктура е пръв помощник на родителите. Независимо, ме е на спиртна основа това не означава, че има опасност за здравето на децата ви. Количеството, което се прилага за деца е минимално, но пък ефективно. Тинктурата се разтваря във вода и така приема става поносим.

Освен клеевата тинктура на пазара също толкова популярни са и пчелните тинктури, които също са с широко приложение и могат да се ползват в оздравителните процеси на почти всяко заболяване. В онлайн магазин БиотопикБГ дори можете да си купите пчелна тинктура комбинирана с други концентрирани билкови екстракти, които са особено полезни при възпаление на лимфните възли, при упорита кашлица както и много други.

Билковите тинктури освен за вътрешен прием могат да се ползват и като настройки за излекуване на трудно зарастващи рани. Несъмнено билките имат благоприятно въздействие и факта, че са изцяло с природен състав ги прави и в максимална степен безопасни. Затова те се препоръчват както за използване при малки деца така и при бременни жени.