Как да обзаведем дневната с подходящи дивани

Повечето хора прекарват свободното си време в хола, където се чувстват уютно и спокойно. За целта обзавеждането трябва да бъде подбрано внимателно и с вкус, тъй като се използва от цялото семейство, както и от гостите. Съвременната мека мебел има редица предимства, защото е конструирана изключително функционално и елегантно. Диваните могат да бъдат използвани по различни начини, което ще направи помещението практично и уютно. Разделът мека мебел е един от най-обширните в каталога на интернет магазин Memo.bg. След като го разгледате и научите подробности за различните модели, ще пожелаете да направите решаващата промяна в интериора на дневната.

Какви видове мека мебел ще откриете онлайн

Под този термин се крият разнообразни артикули, облечени в мека и комфортна тапицерия. Познаването на техните характеристики ще позволи да открием най-добрия вариант и да комбинираме различни модели, за да оформим удобен холен кът. Предпочитаните артикули в категорията са:

диван
  • класическите линейни дивани и канапета – всеки от нас е притежавал подобен модел, тъй като гарантира удобство и комфорт, лесно се вписва в интериора и в размерите на почти всички помещения. Може да изберем тапицерия и цвят, които ни допадат и ще бъдат в синхрон с обзавеждането на жилището;
  • съвременни модели с релакс механизъм – този вид мека мебел е от ново поколение и позволява да си почиваме перфектно след като нагласим тялото си в конкретна позиция. Може да повдигнем краката на определена височина да направим облегалката както ни е удобно и така да релаксираме максимално;
  • ъглови дивани – любими за повечето хора, защото са снабдени с комфортна лежанка и г-образната им форма позволява да се поставят в ъгъла на стаята, без да пречат. Обикновено могат да се разтягат и да се използват като спалня;
  • табуретки и фотьойли – те са вид мека мебел, която понякога пропускаме в покупките си, но също имат своята основна роля, за това да се чувстваме удобно. Комбинирани с различни видове дивани правят помещението много по уютно;
  • холни гарнитури – в тях са включени различни по размер дивани, табуретки и фотьойли, за да изградим зона за почивка и посрещане на гости.

Запознайте се подробно с новите модели мека мебел, представени от Memo.bg. Когато научите характеристиките на отделните варианти по-лесно ще откриете вашия.

Защо да изберете модел с механизми

Все по-често производителите предлагат многофункционални артикули, които биха могли да се използват по много и различни начини. Тъй като меката мебел е основен елемент в едно жилище тя е наситена с редица полезни и практични функционалности. Голяма част от диваните включват разтегателен механизъм, който ги превръща в голямо и комфортно легло. По този начин много семейства, които имат малки апартаменти си осигуряват място за сън, без да купуват други мебели.

Подобен механизъм е удобен и ако имаме гости, а няма къде да ги настаним. Допълнително под седалката е инсталирана ракла за багаж, в която да съхраняваме завивките или някакви други вещи. Ето че покупката на такъв вид мека мебел ни спестява от пространството в апартамента и от това да инвестираме в други вещи.

Какъв да бъде видът на тапицерията

Потребителят днес получава огромната привилегия сам да избере вида и цвета на дамаската. Това е много важно решение, защото оформя визията на целия артикул и ключово за удобството. Обикновено решаваме дали диванът да бъде облечен в кожена тапицерия или в текстилна. Съвременните материи са високо износоустойчиви и се поддържат лесно, но все пак кожената и текстилната имат своите съществени разлики. Кожената изглежда много по-луксозна и трябва да бъде пазена повече.

Ако имаме домашен любимец или малко дете не е добър избор, тъй като може лесно да се повреди от надраскване или изцапване. Текстилната от друга страна също изглежда красиво, като придава повече уют на помещението. Може да бъде избрана в най-различен цвят и десен, затова понякога е предпочитаният избор.