Обективни причини за замяна на електрическото отопление с котел на пелети

И въпреки, че температурите навън позволяват дори да си правим слънчеви бани на плажа то това не означава, че момента не е благоприятен да потърсим решение за следващия отоплителен сезон. Сметките, които получихте тази зима вероятно са разклатили финансовата ви стабилност и сега с охота поемате глътката въздух от факта, че вече не използвате лакомите отоплителни уреди, хранещи с огромни количества електроенергия. И ко за сега сте решили по някакъв начин проблема поради затоплянето и повишаването на температурите то очевидно само след няколко месеца отново ще бъдете поставени пред предизвикателството. Със сигурност цената на отоплението е необходимо да се редуцира, а вариантите, които магазините за отоплителни уреди предлагат никак не са малко. Идеите са приемливи, тъй като откриваме на достъпни за котли на пелети цени, печки и камини, които с подходящия енергиен източник могат да ви спестят до 70 % от разходите за топлина.

Кой уред е подходящ за дома ни

Това е основния въпрос, който вълнува стотици домакинства, за които отоплението на електричество не е алтернатива. Все повече са почитателите на пелетните котли, тъй като тези уреди са изключително ефективни и с опция за инсталиране дори в градски имоти, находящи се в жилищни кооперации и блокове. Какви са удобствата на тези уреди и как ефективно да ги експлоатирате? Следва да ви запознаем с някои от особеностите и плюсовете им.

От особено значение за всяко домакинство е първоначалната инвестиция и възвращаемостта на вложените средства. Сигурно сте се запознали с термопомпите и сте оценили техните качество, но високата тарифа за цената на уреда се оказва наистина не толкова приложима за вашите финансови способности. Точно поради това сме склонни да представим евтин и наистина много добър вариант, с който човек може да си осигури топлина и то в цялостен мащаб, който да покрие нуждите на всяко едно от помещенията в жилището.

Как функционира котела на пелети? Уреда е сред високоефективните, с които можете да захраните съществуваща инсталация от радиатори или водно подово отопление. Несравнимо икономични и рентабилни са котлите на пелети, тъй като имат способността да:

 • Осигурят топлина за целия имот;
 • Разполагат с опция за осигуряване на топла вода;
 • Лесно се интегрират към налична стара или новоизграждаща се система от тела, с които топлината се разпространява.

Хубавото и привлекателното за домакинствата е това, че котлите на пелети като цена са супер изгодни. Освен това за да бъдат инсталирани не е нужно като котлите на дърва да разполагате със специално отделно помещение, защото котлите на пелети са устойчиви на замръзване и това позволява да ги позиционирате  коридор, балкон и всяко друг помещение, което е удачно за отоплителния процес.

Пелетен котел

Удобствата, които ще предоставят котлите на пелети за един дом не са малко. Когато избирате уред, на който да поверите топлината и комфорта на дома си е важно да:

 • Изберете оптимално ефективния;
 • Да бъде много по-икономичен от предишния;
 • Да покрива нуждите на домакинството и освен топлина да осигурявате и гореща вода;
 • Да е лесен за поддръжка;
 • Инвестицията да е с бърза възвръщаемост.

И очевидно котела на пелети успява да покрие основните изисквания на клиентите, а наред с всичко това се оказва, че и цената на уредите е достъпна и няма да внесе някакъв сериозен финансов срив. Идеята на днешното четиво бе да насочим вниманието ви и към други уреди, които имат приложимост като средство за отопление на дома ви. Котлите са:

 • Икономични уреди;
 • Екологични;
 • Изгодни;
 • Лесно адаптивни към всякакъв тип имоти;
 • Обслужването им не е толкова ангажиращо поради автоматизираните режими на работа.

Ето, че ако търсите прекрасен вариант да оптимизирате разходите си топлина през зимата то сега имате идеалната възможност да го направите на отлична цена.