Дерматология и естетика – две направления с грижа за здравето и самочувствието ви

Дерматологичните и естетичните процедури вървят ръка за ръка. Все повече клиенти или е по-правилно да ги определим като пациенти, предпочитат да се доверят на професионалисти в дерматологията, а не да подлагат на съмнение и риск своето здраве. Точно тук идва момента, в който ще ви срещнем с експерти, които не само ще се постараят да върнат самочувствието ви, но и всеки дерматологичен проблем ще намери своето решение. С помощта на лекари дерматолози от Мирабел Бургас имате шанса да намерите своята същност, мечтана визия и то без компромиси по отношение на здравето. Ще ви представим две основни процедури – поставяне на ботокс и криотерапия. Съобразно спецификата им е необходимо да се подходи с нужната компетентност и внимание, тъй като безспорно всеки дребен детайл може да се превърне във фактор, който да има отношение към здравословното ви състояние или неблагоприятен резултат.

Що е то Б-Т-Х и какво представлява процедурата

Дамите са по-суетни, а в това няма нищо лоша, тъй като ефективната и навременна грижа се оказва приоритетна за много от тях, за които приятния вид, стегнатата и млада кожа са от изключителна важност. Безспорно нехирургичните методи се приемат по-добре от другите с прилагане на импланти, отнемане на част от отпуснатата кожа и други подобни. Популярността на Б-Т-Х се фокусира именно върху факта, че успешно се заличават лицеви бръчки около очите, по челото и всички онези мимически набраздявания, които издават възрастта. Модерната медицина и дерматологията ни дават една доста интересна и безопасна възможност за подмладяване. Известна като ботокс Б-Т-Х процедурата представлява повърхностна инжекционна терапия, при която се поставя пречистен протеин, намаляващ значително бръчките.  И сега идва момента, в който е необходимо да се избере център за разкрасяване, където терапията да бъде извършена професионално. Днес ще представим Мирабел Бургас – клиника по естетична дерматология, в която ви очаква професионално отношение, компетентно и отговорно отношение съобразно персоналните ви потребности.

ботокс

Естествения ход на времето оставя следи по кожата ни. Тя става вяла, отпусната и с блед тен. Процедурата Б-Т-Х или известна сред клиентите на Мирабел като ботокс Бургас е напълно безболезнена за пациента. Дори не е необходимо да се поставя упойка, тъй като изпълнена от лекар дерматолог процедурата не създава дискомфорт и неприятно усещане.

Това, което е нежно да знаете е, че:

  • Максимален ефект от приложената терапия е видим след около 14 дни;
  • Оптималната продължителност е около 5-6 месеца;
  • Повтарянето на процедурата се прави не по-рано от 6 месеца след поставянето на първата апликация, като тук има и удължаване на ефекта, който може да достигне до 12 месеца.

 Не се подлагайте на съмнителни интервенции, тъй като непрофесионално поставен ботокс може да провокира изкривяване на лицевите мускули и така от ефект да се получи дефект. В клиника Мирабел Бургас лекарите дерматолози работят с най-иновативни материали и гарантират високо качество и оптимални резултати при борба с бръчките.

Какво представлява криотерапията

Наред с възможностите за разкрасяване от Мирабел Бургас предлагат на своите пациенти и редица дерматологични процедури, които са насочени към лечение на редица заболявания. Криотерапията е терапия, която е съсредоточена върху кожни заболявания, които са причинени от появата на:

  • Брадавици;
  • Кератози;
  • Разширени съдове;
  • Базалиоми;
  • Херпеси и други.

И ако в даден момент тези кожни образования не ви пречат, то в друг момент могат да се окажат доста болезнени. С процедурата от Мирабел Бургас криотерапия се цели така нареченото замразяване, което се насочва към нервните окончания. По този начин студа успява да регенерира клетките и така освен оздравителен ефект има и подмладяваща терапия върху кожата.

Множество са ползите от криотерапията и освен изброените ползи за лечение на дерматологични проблеми това е метод за лечение на спортни травми, общи телесни заболявания като дори има клинични показания, че този метод ускорява забавения метаболизъм. За повече информация относно процедурите по разкрасяване и лечение можете да се обърнете към лекарите дерматолози от Мирабел Бургас.