Как се избира двулицев матрак?

Може би знаете отговора на въпроса, но не винаги изложените критерии са основни за да сте сигурни, че ще се насладите на възможно най-пълноценната почивка. Моделите двулицеви матраци, които се предлагат в търговската мрежа са достатъчно разнообразни и именно поради това всеки един съвет или насока са добре дошли при търсене на оптимално правилен и ефективен за нуждите ви продукт. В раздел двулицев матрак АРЕНА разполага с дълъг списък от възможности, които се отличават със своята естетичност и елегантност. Когато ви предстои да вземете решение относно подбора на вариант с две лица е добре да персонализирате изискванията си цел постигане на оптимална удовлетвореност.

Защо да внимавате с размерите?

Много хора смятат, че няма как да допуснат грешка при определянето на размера на матрака си. всъщност има логика в това, ако се ръководят от това какви са пропорциите на леглото. Що се отнася до създаването на оптимални условия то е очевидно, че трябва да се фокусирате върху всеки детайл.

Размерите са решаващи, тъй като само точните биха спомогнали за спалния ви уют. Освен това не бива да се пренебрегва и височината като част от елементите, които са ключови за създаването на стабилност и устойчивост при натоварване от двама души. Определянето на данните, които характеризират двулицевия матрак са важни, защото:

  • Осигуряват отлични условия;
  • Предоставят стабилност на тялото без риск от деформации при интензивно натоварване;
  • Перфектно пасване в рамката на леглото.

Винаги първото, от което се ръководят клиентите са именно размерите. Те реално са и определящи цената на спалния артикул.

Видове пълнежи

матрак

След като сте наясно с това кои биха били размерите, които напълно ще задоволят спалния ви комфорт е време да помислите на какъв пълнеж да се доверите за да създадете наистина приятна зона за отдих и почивка. Що се отнася до видовото разнообразие, на което можете да се доверите няма как да не се възползвате от онези продукти, които са напълно адаптивни към нуждите на тялото ви.

Що се отнася до класификацията това, което трябва да отчетем е, че става въпрос за пружинни и непружинни пълнежи. Определянето на вида е важно предвид това, че се предоставят различни нива на твърдост. Разнообразието от видове двулицеви матраци съобразно този принципи се делят на:

  • Модели с цяло пружинно ядро;
  • С отделни покет пружини;
  • С мемори пяна;
  • Латексови;
  • Дунапрен;
  • Комбинирани пълнежи – хибридни.

Какви са очакванията ви от новия ви матрак и какъв да изберете решавате вие според особеностите и нуждите на тялото си.