Заслужава ли си да инвестирате повече пари в двустенни коминни тела?

Коминните тела са необходимост, която е задължителна при използването на уреди на дърва, въглища, пелети, брекети. Функционирането на всяко едно съоръжение е съпроводено именно с постигането на много благоприятна формула за осигуряване на чист и свеж въздух. Както знаете няма как да не се погрижите за отстраняването на вредните газове, тъй като става въпрос за собственото ви здраве. Способите за изграждането на димоотвод са няколко и те се отнасят до избирането на правилните кюнци. По отношение на тези аксесоари и основни елементи, които се избират от потребителите ще подчертаем, че става дума за два типа – обикновени и двустенни. Двустенните са популярни като коминни тела цена по-висока от обикновените, но що се отнася до ефективност и качество определено се характеризират с многопо-добри характеристики.

Ефективност от използването на коминни тела

Безупречното отношение към всеки един детайл, който би бил ефективен за постигането на отлично отопление през зимата безспорно зависят до известна степен и от типа на коминните тела. Можете да изберете едностенните, но няма как да си гарантирате отлична ефективност и усвояване на топлинната енергия. Именно затова на пазара се предлагат различни опции, от които да се възползвате. Те са ефективното и удобно решение, с което и вашия дом ще бъде топъл и уютен особено, ако се възползвате именно от онези решения, които се характеризират с огромен потенциал и перфектни експлоатационни показатели.

Цената на двустенните с изолация тела наистина са доста по-ефективни. Те се характеризират с много качества, които реално оправдават и по-високата им цена. Основните се дължат на:

 • Максимално усвояване на топлинната енергия, която се генерира от уреда;
 • Намаляване на топлинните загуби;
 • Осигуряване на уют и комфорт с минимално количество гориво;
 • Повишаване периода и експлоатационните показатели на уреда.

Самите аксесоари могат да бъдат използвани значително по-дълго време в сравнение с обикновените. А това е в полза на потребителите, които няма нужда отново да инвестират в нови аксесоари и монтажа им.

Какво представляват

коминни тела

Споделихме, че са двустенни. На практика те представляват двоен кюнец, който разполага с изолация. Безспорно колкото по-качествен аксесоар изберете то толкова по-ефективен и качествен отоплителен режим ще си осигурите. Определящото в случая е това, че имате на разположение потенциала да създадете нещо уникално и удобно за да си гарантират дълги години уют без ангажименти.

Специалисти препоръчат двустенните кюнци, тъй като става въпрос за продукти с високи качества. Те се характеризират с:

 • Адаптивност към уреди без значение от използваното гориво;
 • Повишаване ефективността от използването на уреда;
 • Подобряване условията на живот;
 • Усвояване на топлинната енергия;
 • Задържане на топлината в помещението;
 • Значително намаляване на топлинните загуби;
 • Перспективна инвестиция и експлоатация в дългосрочен план.

Накратко цената, която ще платите е ключа към вашето удовлетворение. Коминните двустенни тела са сред основните и приоритетни решения, на които можете да се доверите за да постигнете най-добри условия в дома си през зимата. Топлината не бива да се превръща в лукс. Тя е необходимост, която с коминните двустенни тела става достъпна.

От какво зависят цените?

Характерно за този модел коминни тела е, че се състоят от две основни, а между тях има предвидена изолация. Със сигурност това е повод да бъдат избрани такива решения и постигането на отлична ефективност се характеризира и отличава със своите особености. Приспособимостта е отлична, а що се отнася до това да се осигурят най-високи показатели на енергийна ефективност то те са постижими без затруднения.

Цената на коминните тела от типа двустенни са характеризират с това, че не са евтини като обикновените кюнци. Причините за офертата, на която можете да се сдобиете с тях вече уточнихме, но е факт, че цената се определя от:

 • Размера;
 • Вида;
 • Формата;
 • Материала за изработка;
 • Плътност на изолацията и други.

Висококачествени и достъпни модели коминни тела ви очакват в каталога на BalkanEnergy.