Как да си купите евтини автомобилни гуми?

Всеки трети шофьор споделя, че смяната на гумите на автомобила му се превръща в неприятен ангажимент особено, когато се касае за харчене на пари. Темата е дискутирана често от приятелски компании, в социалните мрежи и форуми,а основния извод, до който обикновено се стига е да се търси максимално евтино решение. Експерти съветват винаги да се насочвате към такива продукти, които са оптимално качествени. Цената действително е важна, но когато се касае за стабилността на колата на пътя то имайте предвид, че именно гумите са тези, които са определящи за да гарантират това. Как обаче се купуват гуми? Кои са основните параметри и специфики, които е желателно да се вземат предвид и действително има ли значение дали са нови или втора ръка? Това са основните отговори, които ще търсим в днешната публикация като целта ни е да допринесем и улесним всеки от шофьорите, който търси не просто евтини автомобилни гуми, а такива които максимално да отговорят на неговите потребности.

евтини гуми

Много от шофьорите считат, че употребяваните гуми са идеалното средство, с което евтино могат да обуят возилото си. Запомнете добре!Никога не купувайте вече ползвани автомобилни гуми. Независимо от това дали предишната кола, на която са били поставени ги е ползвала 2 години то това не означава, че в тях има още живот. Употребяваната гума е изхабена, независимо от това какъв пробег е преминала. Натоварването ,на което е била подложена на практика означава, че част от нейните специфични качества вече са в миналото и не би могло на 100 % да се гарантира вашата сигурност  по време на шофиране. Да, тези гуми са евтини, но те в никакъв случай не са безопасни. Ето я главната причина специалисти да не препоръчват покупката на такива втора ръка като максимално евтино решение.

Новата гума разполага с много по-добро сцепление с пътната настилка. При употреба дори най-скъпите гуми се налага да понесат теглото на превозното средство, да устоят на триенето при ползването на спирачки както и атмосферните температурни разлики. Така, че отговорността за качеството а ползваните автомобилни гуми не се свежда единствено до това да се намери най-евтиното възможно решение, а да се заложи на вариант, който да осигури стабилност на колата при всякакъв вид настилки и също така да гарантира комфорта и безопасността на хората, возещи се в нея.

Има минимални стандарти за да може една автомобилна гума да се ползва. Характерно за основните детайли, които всеки един водач трябва да съобрази е това, че на първа позиция не е цената на, а това гумите да са адаптиращи се към спецификата на джантите, теглото на превозното средство и редица други. Така, че съвета ни е винаги да търсите професионална помощ, особено ако си нямате ни най-малка представа за това как сами да се справите.

Знаете ли, че онези от вас, които държат на евтин вариант не бива да правят компромиси. По-добре е да се избере по-нисък клас гуми, но да бъдат нови, отколкото да се рискува с вече употребявани. А имайте предвид, че в търговската мрежа и най вече в специализираните онлайн магазини за автомобилни гуми не липсват евтини решения. Посочете критериите си и филтрирайте предложенията. Ще установите, че добри  и доста изгодни предложения има и то без да се налага да купувате вече ползвани гуми. Представяме ви Gumicon- онлайн магазин, в който не просто ще намелите перфектното решение, а действително ще останете удовлетворени от добрата оферта както и техническите показатели на гумите. Изберете летни, зимни или всесезонни, определете размер и широчина. Детайлизирайте всички онези задания, които да направят шофирането ви спокойно и удобно. С гумите от Gumicon ще получите повече отколкото те очаквали, защото тук освен евтини продукти с гарантирано качество ви очакват и компетентни професионални насоки.