Какво съдржат хранителните добавки за спазми и крампи

Тежък физически труд, интензивна тренировка и мускулно натоварване са в основата на това да се появят крампи и спазми, които могат да бъдат особено болезнени. Физическата активност е важна за доброто ни здраве и това е в основата на търсенето на вариант за облекчение на болките, а не спиране на спортуването в залата или пък ходенето на работа. Разбираемо е човек да търси облекчение, а с подходящите хранителни добавки за крампи и спазми, съдържащи комплекс от витамини и минерали определено ще успеете да постегнете много добри резултати.

За активно спортуващите

Контролирането на нервната система може да стане по два начина:

  • Правилно балансирано хранене;
  • Хранителни добавки, които са богати на електролити и магнезий.

Спорта е здраве, но ежедневното натоварване наистина може да се окаже сериозно изпитание за мускулите и ставите ви. С помощта на добрата пълноценна храна както и комплекса от минерали, с които да намалите появата на крампи и спазми непросто ще имате възможността да се насладите на своите ежедневни любими занимания, но и ще погрижите за повишаването на издръжливостта при активни тренировки.

Спорта води до естествено освобождаване и изхвърляне на електролити, което прави мускулите податливи на спазми. Те отслабват и е възможно дори елементарно движение да бъде стопирано от силна болка. Добавките за крампи и спазми са изключително важни, тъй като оказват благоприятно въздействие върху мускулната комуникация и нервната система.

Добавките, които са предназначени за активно спортуващи съдържат в състава си ценни минерали като:

добавки
  • Магнезий

Освен, че има съществена роля в множество биохимични и физиологични процеси магнезия има силно въздействие върху мускулите и поддържането на тяхната еластичност. Освен това той има свойството да повиши издръжливостта при натоварване, така че няма как а не установите колко по-издръжливи сте при всяка следваща тренировка;

  • Калций

Не по-малко важен за поддържането на правилната функция на мускулите осигурява калция. Освен за мускулите той е приоритетен минерал, който се грижи за здравината на костите. Перфектната комбинация магнезий и калций ви дава сигурност и облекчение на болките при мускулни спазми и крампи;

  • Калий

Играе роля за ефективната функция на всяка една клетка в нашия организъм. Участва в метаболитните процеси, регулира сърдечния ритъм, решаваща е ролята му за синтеза на протеини. Ето защо е необходимо при физически натоварвания и повишен риск от крампи и спазми да се фокусирате върху такива хранителни добавки, които съдържат калий;

  • Цинк

В пакет с до тук изброените минерали цинка определено ще върне силите и ще ви помогне да се справите с оксидантния стрес на клетките. Не подценявайте ролята му, тъй като освен това цинка е водещ минерал, който се грижи и за повишаването на имунитета на организма.

За повече здраве и физическа издръжливост

Крампи  и спазми могат да се получат не само при хора, които са активно спортуващи. Застоял начин на живост поради естеството на работа, недостатъчно вървене и разходки на открито са в основата на мускулните крампи и спазми. Пазара с натурални хранителни добавки представя иновативни решения за вашето добро здраве и освен пакет с комбинирани активни минерали можете да се възползвате и от онези, в чиито състав са включени и витамините от серията В.

Витамините от серията В са изключително важни за човешкото здраве. Те са катализатори на образуването на червени кръвни телца, които транспортира кислорода до клетките. Така, че тяхното отношение към здравината на мускулите и тяхната издръжливост е особено приоритетна за намаляването на клампите и спазмите.

Не а последно място витамините В6 и В12 са водещи в повишаването на функцията на имунната система, което също може да се приеме като една възможност да подобрите цялостното си физическо състояние.

Онлайн магазин BenePura  представя многообразие от хранителни добавки за крампи и спазми както и за добро общо здраве.