Защо да си подарим екзотична почивка в Мексико?

Ако тази година сте решили да изживеете една по-различна ваканция, бихте могли да изберете наистина далечна страна с богата и вдъхновяваща култура. Когато пътувате винаги е добре да съчетавате релакса и отмората с научаването на интересни факти за живота и бита на други цивилизации и народи. По този начин прекарвате времето си пълноценно, обогатявате се и в същото време си почивате от натовареното ежедневие. Препоръчваме да изберете почивка в Мексико, защото това е една от най-интересните и забележителни страни в целия свят. Макар да е толкова далече от нашата страна, има достатъчно добри туристически компании, които ще ви предложат атрактивни оферти.

С какво е по-специална почивката в Мексико?

Тази далечна и екзотична страна впечатлява винаги, когато бъде спомената. В съзнанието на хората моментално изникват огромните плажове със ситен бял пясък, девствената природа, характерните пикантни вкусове, цветовете и топлината на климата. Мексико обаче е много повече от това, защото в него са преплетени едни от най-древните култури и щом посетите страната, ще научите много интересни неща за тях. Тук хармонично се сливат индианската, испанската и карибската култура. Това многообразие няма как да не привлече към Мексико туристи от цял свят.

За всеки е специално изживяване посещението и почивката в Мексико, защото има нещо много магично в тази страна. Плажовете са най-добрите в света и държат челните места на почти всички класации. Ще се насладите на истинска почивка близо до природата, но също така имате шанс да попътувате, да разгледате музеи и архитектурни забележителности, да се докоснете до цивилизацията на маите. Подобна почивка ще се хареса на всеки авантюрист, а и на тези които обичат гмуркането в непознати води и различни други екстремни спортове.

Кои са задължителните забележителности, които да посетим в Мексико?

Всички популярни курорти в страната съчетават великолепен климат, много слънчеви лъчи, вкусна храна и перфектни условия за туризъм. За да не губите нито миг ви съветваме предварително да се запознаете с ключовите забележителности, които трябва да видите със собствените си очи. Днес от Travelessence.eu ще ви предложат конкретни идеи:

плаж в канкун
  • курорта Канкун – той вече се е превърнал нарицателно име и забележителност за Мексико, която всеки турист има желание да посети. Тук ще се насладите на невероятни плажове, луксозни хотели, заведения и истински лукс, който да изпитате по време на дългоочакваната ваканция;
  • каменният град на маите Чичен Инца – тук ще видите величествени древни храмове и най-голямата пирамида на храма Кукулкан. И досега остава мистерия как е била построена тя от маите. В археологическия комплекс ще разгледате още „стената на черепите“ и храма на ягуара богато украсен с барелефи. Обсерваторията също е една от интересните сгради в комплекса. Учените смятат, че тя е служила за астрономически наблюдения;
  • древният град на маите Тулум – построен е край морето и е един от малкото притежаващи крепостна стена. Според неговото местоположение вероятно е бил използван като пристанище и е отговарял за търговията. Съхранен е храм със статуи, където има още много различни скулптури и релефи;
  • Мексико Сити – заслужава си да посетите най-големия град в Южна и Северна Америка. Не пропускайте шанса да видите Националния музей по антропология и история, Националния дворец „Мексико“, Ел Паленке и Ел Сокало.

Почивката ви ще бъде наистина разнообразна откъм емоции, натрупани знания и впечатления. Мексико не е просто поредната екзотична почивка, а едно много по-различно изживяване.

Как да прекараме перфектно почивката си?

Тъй като дестинацията е наистина далечна ви съветваме да ползвате услугите на туроператорска фирма. Сами трудно ще успеете да планувате и организирате пътуването. Възможно да пропуснете някой важен туристически обект, да не намерите достатъчно добър хотел или други неща, които ще развалят почивката.

Ако изберете оферта от туристическа агенция, друг ще се погрижи за всички детайли и ще имате шанс да релаксирате и да се насладите на повече организирани екскурзии. Важно е присъствието на водач през цялото време на почивката, защото все пак се намирате на другия край на света. Всички детайли могат да бъдат предварително уговорени с туроператора и да знаете програмата си за всеки ден, което ви създава едно спокойствие и сигурност.

Какво е добре да знаем, преди да отпътуваме за Мексико?

Най-добрият период за почивка е от ноември до април. Тогава температурите са по-високи няма дъждове и торнадо, а това ви гарантира повече приятни слънчеви дни. Виза за почивка в Мексико не е нужна, но паспортът ви трябва да бъде изряден, както и всички останали документи, които се изискват. Страната е известна със своите пищни празници и карнавали, изпъстрени с много ярки цветове, костюми, маски и най-вече музика. На подобно събитие може да се натъкнете в края на годината през февруари, март или май.

Подводните пещери са много популярни и известни на всички туристи, а тези които обичат екстремните изживявания и гмуркането биха могли да го направят именно тук. Традиционната кухня е пикантна, богата на много подправки и разбира се на известното чили. Отделете си бюджет за сувенири предварително, защото няма как да си тръгнете без бутилка текила, красиво сомбреро или кафе.