Разлики между кредитния бизнес на банковите и небанковите институции

Всеки човек по една или друга причина е кандидатствал за кредит. Сблъсъка с такава институция определено не е от най-приятните занимания, но водени от потребностите и интересите си то в даден момент е неизбежно да не потърсим такъв тип финансова помощ. Развитието на кредитния бизнес у нас през годините определено търпи изключително големи промени. Ако преди години физически и юридически лица разчитаха основно на банковите институции то сега алтернативите са наистина невероятно много. Колкото и да си мислим, че познаваме този кредитен бизнес отблизо, от статии, коментари и общи условия то имайте предвид, че винаги има с какво да бъдете изненадани.

онлайн заеми

Бързи кредити или банков заем? Изключително много се изписа и изказа по този въпрос. И едната и друга институции си имат своите преимущества, но няма как да пренебрегнем и техните недостатъци. Идеята на ползването на пари на заем е в това да си намерим най-адекватния начин за улесняване на бизнеса ни или пък намиране на средства за битови нужди. Характерно за банковите и отпусканите от фирми заеми е това, че при ползването им клиента дължи лихва и допълнителни такси по обслужването на задължението си. ако трябва да разграничим банковия от кредитния бизнес на фирмите то можем да обобщим, че банковите са дългосрочни и в по-големи размери, а онези от фирмите за бързи заеми са известни повече като микро или бързи заеми.

Банките, които отпускат кредити си имат строга политика за обезпечения. Несъмнено тук няма как да минете метър без да се докажете като съвестен платец. Независимо дали става въпрос за инвестиционен, потребителски, ипотечен или друг тип кредит имайте предвид, че банките ще ви разнищят до девето коляно само и само да са на сто процента сигурни, че няма да ги завлечете.  Със сигурност помните и вие времената, когато масово се теглеха огромни суми пари и като обезпечения се приемаха дори каравани и дървени колиби, чиято пазарна стойност беше невероятно висока. Така такива материални активи се приемаха като обезпечение на вземането и след невръщането на дължимото се сещате се какви невероятни неща се сдобиха редица банки. Не е случайност и факта ,че не малка част от тези кредитни институции разшириха своя бизнес и дори влязоха в ролята на агенции за недвижими имоти само и само да освободят част от парите чрез продажбата на вече придобитите от тях гаранции. Именно поради това на този етап банките, които отпускат кредитиране за бизнес или лични потребности са изключително умерени и строги в подбора на одобрените кредитоискатели. За да се прекрати практиката да се вземат пари  ида не се връщат се прилагат редица мерки като например се наемат независимо оценители, които да потвърдят пазарната стойност на предоставената от клиента гаранция. Тук все още се търсят поръчители, които също да бъдат съдлъжници на вземането ви. Доста сложна е този вид схема поради факта, че ако преди години едно лице ставаше гарант на много роднини и приятели, то днес е много трудно някой да се съгласи да понесе такъв риск и буквално да си затресе чужда задължение.

По отношение на бизнес ситуацията при фирмите за бързо кредитиране нещата са доста по-либерални. Наистина масово българина днес прибягва до този вид заеми, тъй като определено идеята е да се създаде по-широко обхватна услуга, която да привлича повече клиенти. Гъвкавост и максимална бързи при кандидатстване и обслужване е основната цел на бързото кредитиране. Този бизнес стана изключително атрактивен, поради факта, че бързите пари следва да са в непрекъснато обръщение. Дали се нуждаете от дребни суми за да покриете разходи от първа необходимост, да се справите с нововъзникнали изневиделица задължения с партньорите си или други наистина с максимална лекота можете да разчитате на доста по-улеснено кандидатстване и одобрение. Тъй като кредитния бизнес е в единна система, която веднага дава информация за кандидата то определено имате сериозна причина като кандидат да сте максимално отговорни и добри като платци. В противен случай кредитния бизнес във всичките му форми ще откаже отпускане на желания заем. Предимствата на бързите заеми е в това, че тук имате възможност изцяло онлайн да кандидатствате ,да съставите своя погасителен план и освен това да изплащате вноските си. Наистина е лесно да направите настройките в мобилното приложение на избраната компания, с която си партнирате и да оперирате по всяко време на денонощието с разполагаемите пари. Няма никакво съмнение, че клиентите са провокирани от идеята да вземат пари на заем от фирма за бързи кредити при максимално облекчен режим. Тук за суми до 3000 лева дори не се изисква обезпечение, доказване на доходи или пък търсене на гаранти. Единствено с лична карта имате шанса да подобрите материалното си състояние затова не пропускайте при нужда от бърз кредит да се запознаете максимално подробно с най-новите оферти на кредитните компании.  Отървете се от излишните главоболия и си създайте индивидуална концепция и план за осигуряване на средства максимално бързо. А с условията на онлайн кредитирането си гарантирате ефективност без излишни документи и обяснения.

кредитен бизнес

Банки, фирми за заеми, финансови организации – всички те развиват доста успешен кредитен бизнес у нас. За да е на такова добро ниво и да генерират в края на годината такива огромни печалби сами се досещате, че тук просто има интерес от страна на клиентите. За да ползвате такива услуги обаче е добре да си направите пълен анализ на това къде бихте получили най-изгодни условия. Така вашия заем няма да се превърне в бреме, а в удобство за бизнеса или личните ви потребности. А видовете кредити, които се предлагат на пазара никак не са малко и затова сега е момента да направите първата крачка по класифициране на основните преимущества и недостатъци на кредиторите.