За красива и уютна спалня избирайте мебели с безупречен дизайн и качества

Да обзаведеш спалня по свой вкус може да бъде лесно и забавно предизвикателство, особено ако си намериш мебели, които да отговорят напълно на индивидуалните ти изисквания. Има обаче няколко важни въпросителни, които безспорно биха се превърнали в сериозна пречка, когато имаме изисквания за:

 • Евтино;
 • Компактно;
 • Практично;
 • Функционално обзавеждане.

И за да бъдем полезни с нашите съвети днес ще представим варианти за спално обзавеждане от български производител с доказани позиции на пазара.

Спалните комплекти от ЛениСтил – решение за пълноценен сън

Характерно за мебелното производство днес е, че се търси възможно най-правилния вариант за всеки ти помещения. Ако сте от хората, за които парите са ресурс, който осигурява качествено обзавеждане то от ЛениСтил имат с какво да ви изненадат. Не бива да се омаловажава факта, че качественото обзавеждане ще ни струва скъпо. Но разумния потребител знае, че решението ще открие в за спалня комплекти, които съдържат основните атрибути, създаващи феноменален, уютен и практичен интериор. Комплектите си имат своите добри показатели като :

спални комплекти
 • Адаптивност;
 • Компактност;
 • Разумна цена.

Решението да закупите спален комплект е напълно основателно, ако и вие сте от хората, които бързо желаете да се справите с обзавеждането на дома. В категорията „спални“ наистина производителя от Добрич се старае да отговори и на най-нестандартните изисквания на своите клиенти. Далеч над стандартите се простират решенията за пълноценна почивка. В основата на оборудването в спалнята стои леглото, но то не винаги е задължително като атрибут, гарантиращ спокоен сън. Знаете ли, че в комплектите за мебелиране на спалня вече се предлагат вместо кревати канапета, които с едно движение се трансформират и се превръщат в комфортно легло? Тенденциите наистина са многообразни – от стандартни и традиционни мебели, които включват легло, гардероб и нощни шкафчета, до такива с гъвкави трансформиращи се решения, които могат да превърнат пространството в уютно, стилно и невероятно креативно.

Моделите спални бихме разграничили в няколко категории.

 • Спални комплекти от модули;
 • Модерни/нестандартни спални;
 • Ориенталски спални;
 • Тапицирани или още известни като френски легла.

Както забелязвате акцента в спалната зона са леглата и всъщност те са решаващите детайли, които заемат главната позиция в помещението, гарантиращо ни спокоен, пълноценен и здравословен сън.

Екзотиката на ориента в нашата спалня

Какво ще кажете да спите в една малко нестандартна спалня? несъмнено далеч от тривиалното и стереотипното търсим нещо различно и каращо сетивата ни да бъдат максимално обострени. ЛениСтил се грижи и за тази категория клиенти, които биха били привлечени от нещо по-провокативно и феноменално като излъчване в интериора. На https://mebelilenistyle.com/спални/италиански-спални ще забележите, че спалнята е не просто легло и гардероб. Италиански и с ориенталски акценти модели впечатляват със своите:

 • Артистичност и уникалност;
 • Невероятно усещане за комфорт;
 • Прекрасно излъчване и индивидуален облик.
спалня

Не всеки потребител приема твърде натруфеното и шикозно обзавеждане в този стил. Ориенталските спални се отличават с това, че са една идея по-мащабни от останалите модели. Тук се разчита основно на овалите, гравираните орнаменти, фрезки, ярки цветове понякога твърде тежки, множеството нашити възглавници. Това са онези характерни нотки, които индивидуализират ориенталските спални и ги правят толкова различни и отличаващи се. Да, малко по-екзотични са и изискват по-специално отношение, но наистина ако търсите онова неповторимо кралско излъчване в интериора, неподправената естетика на ориента то със сигурност бихте се чувствали невероятно добре в обятията на такива спални. ЛениСтил представят няколко интересни модела – с тапицирани легла, орнаменти, огледални повърхности, тъмни нюанси. Както сами можете да се уверите от каталога това са типичните за ориенталските модели спални детайли. Въпрос на личен избор е дали ще заложите на малко по-семпли и обрани, или на такива с повечко шик. Неудобствата, които може да предизвика избора на ориенталска спалня обаче е в това, че трябва да предвидите доста повече площ за мебелите. Както знаете за да бъдат толкова ефектни и екзотични ориенталските мебели залагат на габаритните размери и тук минимализма не е присъщ. Така, че ако сте на 100 % сигурни, че новата ви спалня ще бъде в този стил то ѝ осигурете нужното пространство, в което мебелите да разкрият своя потенциал.

Съпоставка на видовете легла от спалните комплекти

Като основен елемент в спалнята няма как да не обърнем внимание на леглото, без значение дали е от традиционен или ориенталски спален комплект. Статистика посочва, че клиентите купуват мебели за спалня само в случаите, когато леглата напълно отговарят на техните индивидуални критерии, които осигуряват:

 • Мекота;
 • Комфорт;
 • Удобство;
 • Елегантен облик в интериора;
 • Функционалност.

Сигурно ще кажете, че всяко едно легло може да предложи това, но грешите. Предпочитанията на клиентите се определят от това на пръв поглед кревата да им хареса. Леглото следва да бъде здраво, достатъчно устойчиво както и модерно изглеждащо. Досещате ли се кои модели легла могат да бъдат максимално доближаващи се до вашите индивидуални изисквания? За да ви улеснят специалистите от ЛениСтил представят тапицираните модели кревати или още известни като френски легла. Има съществени разлики между видовете легла, които се предлагат на пазара. За ви помогнем да направите правилния избор ще съпоставим френските модели с останалите, които се предлагат в комплекти за да установите кои от тенденциите са приложими спрямо архитектурните дадености на пространството и личните ви изисквания.

Видове легла Предимства Недостатъци
Дървени -износоустойчиви;
-качествени;
-здрави;
-изгодни.
-лесно можете да нараните
краката си при сблъсък
с твърдите повърхности.
метални -придават неповторим
облик;
-здрави;
-износоустойчиви;
-здрави;
-изгодни.
-прекалено студени при
допир;
-не са изключени
наранявания при сблъсък с твърдите повърхности.  
Френски/
тапицирани легла
-удобни;
-комфортни;
-здрави;
-функционални;
-практични; -нежни;  
-висока цена спрямо останали те модели на пазара.
тапицирано легло

Решението да изберете някои от моделите легла се базира както вече споменахме на личните ни потребности. Няма как обаче да пренебрегнем факта, че френските легла са фаворит пред останалите, поради това, че наистина превръщат помещението в невероятно уютно и изглеждащо изключително елегантно пространство. Акцентите при тапицираните кревати е в това, че са многократно по-безопасни особено ако ставате вечер и в просъница неволно се сблъсквате с кревата. Синините по крайниците се намаляват до минимум и грижата, която леглото осигурява е на най-високо ниво. ЛениСтил предоставят на своите клиенти френски легла с най-високо качество, тапицирани с еко, естествена кожа както и износоустойчиви дамаски от най-висок клас. Лесно е да създадете спалнята на вашите мечти, защото всичко от което се нуждаете е в каталога на ЛениСтил.