Чадър в градината – нужен ли е

Градинските чадъри са слънцезащитни решения с доста широк обхват на приложение. Независимо от това, че се подвизават под прозвището „градински“ тези атрибути или още аксесоари се оказват доста ефективни при осигуряване на слънцезащита за балкони, веранди, заведени за хранене, кафенета. На това всъщност се дължи и тяхното многообразие като дизайн, размери и форми.

Три стъпки за избор на правилния чадър

Необходимостта от добро средство за сянка на открито е задължителния ни мотив в днешната публикация да насочим вниманието ви към градинските чадъри. В летните дни, когато слънцето е безпощадно със своите лъчения и топлина е особено приоритетно да потърсим добра сянка. Избора на чадър обаче не е толкова лесно колкото изглежда и ако за едни потребители е важно чадъра да отговаря на стайлинга на екстрериора, то за други има по-важни критерии, които ще опишем в следващите три стъпки:

чадър
  1. Обърнете внимание на размера на площта, която желаете да засенчите. Градински чадъри се предлагат в многообразни размери на шатрата. Препоръките на специалистите е да се избира достатъчно добро покритие, тъй като слънцето заема различни позиции през деня и така сянката ще се мести. А когато шатрата на чадъра е голяма то няма да има нужда да местите стола, на който сте се настанили;
  2. Задължително е да се акцентира на нивото на УВ защита на покривалото. Не си мислете, че чадърите са изработени от обикновени платнища. Напротив, производители на градински чадъри залагат само на утвърдени марки текстил, които са с гарантирано високо ниво на защита. Вариантите са няколко и обикновено за предпочитане са онези, които са с нива над UV50;
  3. Стабилност на конструкцията. Тъй като градинските чадъри са изложени на всякакви климатични промени е приоритет да се избират такива с метални основи и конструкции, които са по-стабилни  и здрави. Така при влажно време ще се намали риска от корозия, а при силни ветрове и бури чадъра няма да излети.

Добри и разумни предложения за градински чадъри и вие можете да откриете в онлайн магазин МебелиАрена.