Как да удвоим пространството за по – светъл дом

Когато се заемете със строеж и обзавеждане на дома, ще ви е от полза, ако се поинтересувате от някои полезни трикове за вътрешен дизайн. Не всички ще са по вкуса ви, не всички ще отговарят на нуждите ви, но можете да си изберете онези от тях, които ще допринесат за онова съвършенство, към което се стремите.

Тъмните тонове винаги са на мода. Разнообразните стилове също. Но колкото
по–светло е едно помещение, толкова повече положителна енергия ще ви добавя то. За целта изберете светли пясъчни нюанси за стените, таваните и мебелите. Не прекалявайте обаче. Нека има забележима разлика в тоновете, нека всичко се допълва, но на избрани от вас места поставете цветни акценти, които ще затвърдят доброто настроение и ще разчупят иначе еднообразната обстановка.

Не се тревожете за светлите повърхности на столове и дивани. Изберете такива със свалящи се обвивки, които лесно можете да перете и поддържате в изряден вид.

Изберете големи прозорци. Колкото повече светлина пропускат те, толкова по–добре. Това ще гарантира изобилие от весели нотки и приток на ендорфин. Светлите завеси ще ви подсигурят това, наред с дискретността.

Експериментирайте с огледалните повърхности. Те ще внесат не само блясък, но и увеличаване обема на пространството. Доза лукс не е излишна на никого. Няма да е лошо да се чувствате като знатни обитатели в собствените си покои. И тук мярката е от значение, ако искате да запазите стилното излъчване.

Отделете малко време за самоанализ и внесете такъв елемент в обзавеждането, който напълно да отговаря на положителните черти от характера ви. Само това ще е в състояние да направи дома ви уникален и в унисон с вас.

Квадратурата не е определяща за уюта и реда в дома. Такива могат да бъдат, както малките, така и големите жилища. Всичко е въпрос на подход и организация. За целта си подсигурете достатъчно място за съхранение. Вещите в едно жилище могат да бъдат наистина много. Но това не означава да страдат редът и хармонията в него.

Включете цялото семейство в създаването на подредба за вещите. Така всеки ще знае кое къде стои и ще се ориентира бързо, за да го върне на място след използването му. Ако за всичко се грижи един човек, задачата ще бъде трудна. Отговорността трябва да бъде споделена, но това се отнася и за щастието у дома. Взаимната помощ и подкрепа (физическа и психическа) ще ви помогнат да постигнете хармонията, която ви е нужна за пълноценно съжителство.