Защо Мерло е едно от любимите вина на всички

Въпреки, че любителите на червеното вино харесват много Каберне-совиньон може да се каже, че неговият по-елегантен аналог, а именно Мерло е станало по-любимо заради своя мек плодов аромат и вкус. Този червен сорт идва от Франция и е разпространен из целия свят. Естествено и в нашата страна се отглежда този сорт и се произвежда едно от най-добрите вина. Като вкус вината Мерло са мощни с богато тяло и висок алкохолен индекс. Ще усетите аромат на шоколад и кафе, през елегантните плодови нотки на череша и синя слива. Опитайте продукцията на Villagrivitsa.bg и се потопете в аромата на това прекрасно червено вино.

Факти за Мерлото, които е добре да знаем

Ако сте решили да опитате нещо интересно и да се насладите на тази напитка е добре да се запознаете с някои подробности за сорта и виното, които ще допълнят познанията ви в тази област:

вино мерло
  • Откъде произхожда и къде е разпространен сортът Мерло – естествено родината е Франция в района на Бордо. Сортът също така е разпространен в северна Италия, Чили, Калифорния, Нова Зеландия и разбира се в България;
  • С кое вино бихме свързали Мерлото – сортът се свързва с Каберне Фран и Магделен Ноар. Ето и защо толкова много си отиват Каберне Совиньон и Мерлото;
  • Важни характеристики – този сорт вина отлежават по-бързо и са с характерен интензивен червен цвят. Вкусът е хармоничен и наситен изпълнен с много и различни аромати. То има ниско съдържание на танини и ниска киселинност, което го прави идеално за консумация;
  • С кои храни се съчетава добре – може да го поднесете с различни видове сирена, плата от мезета, риба, агнешко, телешко или свинско. Изключително подходящо за нашата българска кухня.

Изберете да се докоснете до това уникално вино, като поръчате онлайн от винарска изба Villagrivitsa.bg. Изненадайте семейството и гостите си с незабравимия вкус на качественото вино Мерло.

Вкусове и аромати, които ще ви привлекат към сорта

Този прекрасен сорт присъства в нашата страна от много години и това ни дава възможност да се насладим на невероятните аромати и вкусове съчетани в един истински букет. Ароматът на младото вино често включва зряла череша и синя слива. При сортовете от различни региони се долавят и цветни нотки. Спокойно може да твърдим, че най-характерните плодови аромати са на – къпина, малина, черна и червена боровинка, синя слива и касис. В някои случаи се долавят аромати на тютюн, ванилия, какао и мента. Дегустирайте напитката  и се насладете на богатите аромати и вкусове които тя предлага.