Просторно или уединено? Как да организираме жилището на мечтите си

Теченията в съвременния интериорен дизайн ни радват с все повече открити пространства. Много модерно стана да се поставят подвижни стъклени стени, които да приобщават външното пространство към вътрешното. Това дава илюзията за изключителен мащаб и широчина. Обширни всекидневни, обединени с трапезария и кухня, са хит в строителството. Важно е да има предостатъчно място за събиране на цялото семейство. Усещането за простор не носи ограниченията на мини мащабите.

Важно е всеки да има свое кътче, но не по–малко значение носят общите помещения в един дом. Едно голямо семейство неминуемо ще усети удобството на подобен вид разпределение.

Двуетажна къща

Това е оптималният вариант за съчетаване на личното с общото. Вторият етаж може да е разпределен справедливо между всички членове на семейството. Докато дневният тракт на първото ниво ще съчетава в себе си разнообразните нужди на ежедневния живот. Бегло загатващ за някогашните грандиозни царствени постройки, където хората от елита са разполагали с достатъчно място за всякакви дейности.

Интериорен дизайн в светли тонове

Светлите и нежни нюанси са за предпочитане, ако искате стаята да изглежда максимално просторна. Те също така отразяват дневната светлина и могат да сътворят чудеса с атмосферата. За последното ще се нуждаете от наистина големи прозорци. Добрата изолация ще ви подкрепи в отоплението на дома през студените месеци. Модерната и качествена изработка на дограмата днес обезателно ще ви осигури това удобство.

За да постигнете ефектно обзавеждане, едната боя няма да е достатъчна. Не е задължително да поставяте тъмни тонове или крещящи аксесоари, но акцентът е задължителен, ако целите стилна обстановка. Неговата роля могат да изиграят много разнообразни материали, цветове и комбинации. Може да е във вид на пано, или имитация на недовършена тухлена фасада. Фрапантни осветителни тела или разноцветни аксесоари по дивана и столовете…на практика нямате ограничения.

Удобството преди всичко

Меката мебел трябва да е достатъчно непретенциозна, широка и удобна, за да приюти в себе си всички наведнъж. Ако разполагате с достатъчно квадратура, не се скъпете за обзавеждането. Никога не е излишно още едно място. Приятели на децата или ваши гости, роднини или събирания за купони – винаги можете да сте подготвени за подобни ситуации.

Създайте условия за спокойно съжителство. Атмосфера на съвършенство, красота и простор неизменно ще се отрази на отношенията и възприятията. И няма нищо
по–хубаво от това, всички да се съберат около домашната трапеза, без да е изолирана домакинята в кухнята и без да сте лишени от удобствата на телевизор, мека мебел.