Надеждни безразрушителни методи за локализиране на течове

Авариите, които могат да ни се струпат с пълна сила на главата могат да бъдат от различно естество. От токов удар, който да прекъсне електричеството в жилището ни до теч, който да се превърне в предпоставка за наводнение дори на съседските апартаменти. Решаващ е момента на бързата ни реакция, която да прецени на кой специалист да поверим отстраняването на повредата. Докато се стигне до фактически ремонт обаче е много важно да се акцентира първо на откривателните действия. При скритите течове например не самото ремонтиране е специфичния момент, а точното определяне на мястото, от където е предизвикана аварията. Все повече фирми от София прилагат нови методи за установяване на местоположението на течовете като целта е това да стане бързо, без разруха и максимално щадящо имота ви.

Vikhelp – прецизност при локация на всеки теч

Периодичната профилактика на Вик инсталациите е гаранция за нейното правилно  безаварийно функциониране. Но с годините настъпват ситуации, при които трудно можете да осъществите контрол върху случващото се зад зидовете, където се намират главните щрангове и тръби, по които водата се предвижва до всяко жилище. Спукана тръба, нарушена връзка са само малка част от на пръв поглед незначителните повреди, които обаче са в състояние да причинят сериозни материални щети. Какви действия да предприемете? Решението, което представяме днес е https://vikhelp.com София – откриване на течове.

ВиК Хелп София работи по иновативни методи, с които разрушенията не се толерират. Всяко къртене и събаряне на зидове, пробиване на дупки в пода, разваляне на наскоро поставени облицовки е изключително неприятно за всяко домакинство. Днес обаче не е нужно имота ви да бъде поставен на подобно изпитание, защото Vikhelp използват съвременни термокамери, чиято задача е да установи точно къде се намира аварията.

Термокамерите са:

  • Съвременни инструменти от най-висок технологичен клас;
  • Разполагат със завидна точност при локализиране на аварията;
  • Извършват обследване на площи с различни размери;
  • Показват анализа на момента и не се налага да се чакат резултати с часове;
  • Обследването се провежда от дистанция, така че разрушенията тук са напълно изключени.

Освен до тук изброените положителни качества от прилагането на термокамерите трябва да добавим и факта, че това е един от най-евтините методи, с които бързо и ефективно да установите наличието на скрит теч в дома си. Vikhelp предлагат иновативната услуга и не са малко домакинствата, на които са помогнали в борбата с безконтролното изтичане на вода в блокове и кооперации в София като щетите от ремонта са сведени до минимум.

Принцип на действие на термокамерите

Уредите са високотехнологични решения. Те представят един съвременен начин, който не прилага никакви други инструменти разрушаващи целостта на подове, стени, тавани. Vikhelp използват термокамерите, защото са доказано бързо и прецизно средство, което точно позиционира аварията и по този начин действията по отстраняване се начесват именно към източника. На базата на температурните разлики, които се появяват на екрана водопроводчика може да установи дали има спукана тръба в банята, дали връзките са дефектирали или пък има подпочвени води, които избиват в подземния гараж.

ВиК услуги

Термокамерите са широко приложими инструменти, които са уникално точни, дават ясна и реална оценка на ситуацията и определено има защо да са толкова търсени и прилагани от редица водещи ВиК фирми от София и страната.

В зависимост от мащабите на обследването, което трябва да се направи цените на услуги, които предлагат от ВиК Хелп са изключително достъпни и реални:

  • Локализиране на теч в мокро помещение и баня – от 80 до 120 лв.
  • Откриване на теч по вертикален щранг в многоетажна сграда до 8 етажа – 150 лв.
  • Откриване на теч по вертикален щранг в многоетажни сгради с над  8 етажа – 200 лв.

Намалете разходите за ремонти и причинени материални щети. Доверете се на Vikhelp София и си спестете главоболия и ненужни тревоги.