Как лесно да изберем правилното осветление за банята

Ако ви предстои да избирате модерно осветление за баня сигурно се тревожите дали бихте се справили с техническата информация, която трябва да имате при такъв тип покупка. В следващите редове ще се опитаме да ви помогнем с някои основни препоръки. Вече е много удобно да се намерят различни видове осветителни тела в онлайн магазините като Atg.bg. Специфичното при банята е това, че трябва да потърсите различни елементи като форма и интензитет за отделните части на помещението. Така ще създадете много уютна и приятна обстановка.

Какво осветление да поставим в банята в зависимост от конкретната зона

Внимателно трябва да определете местата на които ще поставите елементите като трябва да се съобразите с огледалата които присъстват, с постоянната влага и други. От значение е дали имате прозорец и естествена светлина, които винаги са от полза. Обърнете внимание на следните модели:

луна за баня
  • Плафон – той е подходящ за центъра на банята, за да може да я освети изцяло. Светлината не трябва да съвпада със зоната в която са мивката и огледалото, защото ще създава неприятни отблясъци. Търсете плафон с естествени цветове. Съобразете размера и капацитета на елемента с размера на помещението;
  • Вградено осветление за баня – разположете го по периметъра и спестете място. Скритата приятна светлина създава елегантност и красота. Ако сте избрали нещо подобно се консултирайте със специалист, за да ви обясним техническите възможности при монтаж;
  • Аплици – добрата силна светлина е много важна за зоната около огледалото. Тук не трябва да се създават сенки, а лампите е важно да бъдат с висок индекс на цветопредаване. За по-добра видимост се препоръчва неутрална или бяла светлина. Аплиците са наистина подходящи, защото създават изтънченост и комфорт. Разположете ги от двете страни на огледалото. Така избягвате неприятните сенки.

Модерно и качествено осветление за баня може да поръчате онлайн от Atg.bg. Огромно преимущество е фактът, че търговецът предлага едни от най-реномираните продукти на пазара.

Подходящи ли са луничките за осветлението в банята

Стига да са монтирани по правилен начин и на точните места луничките ще ви осигурят прекрасна светлина в тази зона. Тяхното ключово предимство е това, че са по-малки като размер, но могат да бъдат поставени на най-различни места. Препоръчваме ви да ги монтирате на разстояние около 80 см. една от друга и да не пропускате ъглите. Ако не спазвате нужното разстояние и те са прекалено близо една има опасност да се получават сенки поради преплитането на светлинния поток. Много добър избор за осветление при окачените тавани, защото там се вграждат. Това създава по-ефектен дизайн и определено привлича вниманието.