Пиролиза – функция със задължителен характер за новите фурни за вграждане

Много домакини, на които им предстои да изберат нова фурна за вграждане визират един много важен критерий, кой е решаващ за удобството при ползване на електроуреда. Наред с предимствата, които предлагат фурните за вграждане като адаптация, естетика и спестяване на пространство изискването за наличие на функция самопочистване действително има първостепенна значимост за конкретизиране и покупка на точно определен вариант. малко обаче са наясно с техническата терминология, която съпровожда този вид фурни. Това е така наречения процес на пиролиза, който способства да почистване без усилия само на база висока температура, която уреда успява да достигне. Как работи една фурна за вграждане с пиролиза и какво е важно да знаете за тези уреди ще ви разкажем сега.

Самопочистването – удобството да ползваш фурната ежедневно

Спецификата на фурните за вграждане, които разполагат с метода за почистване пиролиза наистина с основание са толкова търсени и предпочитани от множество домакинства. Достигането на температура от 500˚C създава предпоставка за напълно разтваряне на мазнини и загаряния. Единствениня ви ангажимент за почистване на такъв модел фурна е след пълното ѝ охлаждане да избършете с влажна кърпа, което ще остави вътрешността на уреда чист и все едно никога не използван.

фурна

Пиролизата е процес, който се приема като един от ефективните методи за почистване фурни. Изключително ефективно и без ползването на химикали и препарати ще се погрижите за това фурната да изглежда перфектно чиста. В зависимост от модела на фурната и нейните технически характеристики са познати различни нива на пиролиза:

  • Деликатно почистване, което е с продължителност 90 минути;
  • Средно интензивно – до 120 минути;
  • С максимална интензивност – 150 минути.

Прави впечатление, че процеса никак не е кратък, но пък когато се цели ефективно и качествено почистване на загоряла и силно омазнена вътрешност на фурната то определено се изисква старателно и провеждано с особена деликатност към уреда отстраняване на замърсяванията. Пиролизата е процес, който не само почиства до пълна съвършеност, но и не позволява уреда да прегрее или да се повреди поради високата температура, която достига.