Знаем ли кои са основните принципи за покупка на холна маса

Пренебрегването на изискванията при подбор на холна маса може да се каже решаващо за оформлението на холния интериор. Домакинствата си признават, че са по-критични към меката мебел, а масата някак бива пренебрегната и често забравяна. А всъщност независимо, че се разглежда като декоративен компонент нейната роля е определяща що се отнася да постигането на многообразна и стилна атмосфера, изпълнена с уют и настроение. Мебели Арена ще ни запознаят с главните принципи, които са решаващи за подбора на холна масичка, която да се интегрира идеално и във вашия кът за отдих.

Модел с идеална приспособимост в интериора

Характерно за интериора в хола е това, че не съдържа много на брой елементи, но пък е в състояние да ни осигури приятна и балансирана среда за отдих и почивка. Мека мебел, модулна секция или библиотека с динамично позиционирани етажерки са една от често срещаните тенденции, осигуряващи идеално комфортна обстановка. Разбира се що се отнася до осигуряването на още по-добре подредена среда е важно да отчетем, че се търси и онзи последен детайл, чиято роля е да предаде отлична завършеност.

Тук идва ролята на холната масичка, която е необходимо да бъде избрана съобразно принципа на адаптивност. На практика това означава, че е важно да се съобразите с:

  • Габаритните размери на елемента;
  • Формата на плота;
  • Височината на масата;
  • Място, на което обичайно ще бъде използвана.

Фокусирайки се върху тези основни неща ще си осигурите отлична приспособимост, която би била наистина решаваща за вашия отлично организиран холен кът. Зоната е достатъчно важна за всеки дом, тъй като е интензивно използвана от цялото семейство.

Функционалност – гаранция за максимално удобство

Конзолна маса

Съвременните холни маси се характеризират с невероятната си функционалност. Не бива да подценявате този съществен елемент, тъй като се касае за една невероятно практична зона, която би ви служила съобразно ежедневните ви занимания и навици. Удоволствието от този тип мебелни решения може да бъде на много високо ниво предвид това, че се отнася за подбор на вариант, който напълно да удовлетвори замисъла за осигуряване на отлична среда за живот.

Сред основните водещи функции на модерните холни маси се нареждат:

  • Повдигащ се механизъм, който позволява използването на масата за хол като трапезна;
  • Разтегателен механизъм на плота за оптимална площ при трансформиране на изделието и превръщането му в трапезна или работна зона;
  • Наличие на кухини и чекмеджета, поставки за дистанционно или книги.

Разбира се, че сега можете да постигнете отлично подреден и стилен интериор благодарение на следването на ключовите насоки за покупка на нова холна маса от магазин Мебели Арена.