Смарт осветяване за дома – причини да заложим изключително на този вариант

Все по-често се говори за изграждането на смарт дом, в който всичко е автоматизирано и възможно да се управлява чрез гласови команди, както и през телефона. Част от системата е и изграждането на умно осветление, които е сред множеството предимства на интелигентното жилище, в което ние задаваме правилата, а то просто ги следва…

Какво трябва да знаем за интелигентното осветление

Преди всичко е важно да кажем, че то може да се управлява изцяло през телефона, което е и най-голямото му преимущество – да осъществяваме контрол над цвета или интензитета, с който свети крушката, е удобство, което дори не се коментира. Умното осветление може да се включва и изключва автоматично при движение, което е равносилно на икономия на средства, но и на функционални удобства, които всеки иска да открива в своя дом.

Как работи

Колебанията, свързани с интегрирането на умно осветление, не са никак малко, защото подобна инвестиция се прави в дългосрочен план. Преди да инвестираме в подобна технология, е се информираме подробно за нейните преимущества, принцип на действие и всички останали технически аспекти, които имат отношение към избора ни. Ето как работи умното осветление:

  • Дава ни възможност да го настроим според персоналните си нужди, в т.ч. и да създадем график за включване и изключване – изключителна възможност да постигнем икономичен принцип на работа, както и да редуцираме месечните сметки за ток;
  • Интелигентно известяване, когато светлините са включени – можем да коригираме това изцяло през своя смартфон. Но можем и да го задействаме с цел безопасност, като в случая се залага на произволен принцип, така че да се симулира присъствието ви в жилището;
  • Лесно използване – смарт технологиите по презумпция се използват без каквито и да е усилия, като същото важи и за умното осветление, което ще промени начина, по който възприемаме своя дома и ролята му за нашето пълноценно битуване.

След няколко години умното осветление ще стане неразделна част от нашия живот, в който задължително трябва да присъстват интелигентни технологии, с чиято помощ да управляваме домакинството и всичко, свързано с него.

Защо да инвестираме в него

Искаме ли да живеем сред удобства и комфорт, трябва да платим цената за това… Интелигентните системи за дома могат да ни осигурят безпрецедентни удобства в ежедневието, но преди това е нужно да помислим дали сме готови да инвестираме в подобна технология.

Всеки е добре да знае, че в сравнение със стандартното, умното осветяване харчи в пъти по-малко ток. Друг негов плюс са многобройните функционалности, които отсъстват при традиционните решения от този вид. Персонализираните настройки са също част от опциите, които имаме на разположение.