Кои витамини са съществени за поддържане на силен имунитет

Човешкият организъм представлява сложна система от органи, системи, клетки, тъкани. За да работи като добре смазан часовников механизъм се нуждае от пълноценна храна, благоприятни условия, енергия. Доброто здраве е в основата на това тялото ни д съумее да се справи с всички онези вредни радикали, които ежедневно ни атакуват. Опасностите са навсякъде около нас и не успеем ли да подготвим организма за тях то стрелките на часовника ще забавят своя ход и е твърде вероятно механизма да спре да функционира както трябва. Грижата за имунната функция е в основата на това да успеем да поддържаме здравето си в добри стойности, които да спомогнат за достигане са състояние на благоденствие. Сред основните механизми за подобряване на здравето са витамини за силен имунитет. Кои са най-ефективните и как да си ги набавите? Темата на днешната статия ще насочим към доказаните способи за подобряване работата на имунната система.

Правилно хранене

Интернет пространството буквално прелива от теми, насоки, ръководства и съвети за правилно хранене. все по-модерно стана да се изключват някои храни, за които се смята, че повишават теглото и вредят на здравето. Тялото ни обаче има нужда от различни хранителни вещества за да може да се развива и да работи като добре смазан часовников механизъм. Изключването на дадена микроелемент може да доведе до необратими процеси, които да навредят и дори да отслабят имунитета.

Затова, ако сте решили да започнете диета то не го правете на своя глава или пък по съвет на познати и приятели. Консултацията с диетолог би била наистина полезна за това да не допуснете дефицит на важни минерали и витамини, които имат особено влияние върху здравето ви.

Предвид това, че имунната ни система е локализирана в стомаха е очевидно, че трябва да се внимава с какво се храним. Едни от най-благоприятните за поддържането на имунната функция храни са:

  • Пресни плодове, богати ва витамин Ц;
  • Зеленолистни зеленчуци;
  • Сурови ядки;
  • Пълнозърнести храни;
  • Риба;
  • Мляко и млечни продукти.

В съответните пропорции и съчетания храните могат да подобрят жизнените ни показатели и да ни набавят онези важни за здравето витамини, които са пряко свързани с поддържането на силен имунитет.

Витамини под формата на хранителни добавки

витамини за силен имунитет

Това, което откриваме в хранителните магазини не винаги е с отлично качество. Полуфабрикатите и некачествените храни могат да доведат до витаминен дефицит, който да окаже пагубно влияние върху имунитета ни. Затова мноо специалисти препоръчват към дневното меню да бъдат включени хранителни добавки, които са с концентрирано съдържание на необходимата за тялото дневна доза вещества.

Свойствата, които имат някои витамини се дефинират като решаващи за правилното действие на имунната система на организма. Те имат способността буквално да спират развитието и разпространените но вредни радикали и туморни образования. Затова използването на хранителни добавки определено се счита за превенция и профилактика за добро здраве. Ще представим някои от стимулаторите, които благоприятстват силите на имунитета и подпомагат справянето на организма с редица заболявания.

Витамин А

Способства за образуването на антитела. Изключително важен за да се повиши образуването на имунни клетки. Намалява риска от простудни и грипни заболявания. Освен това често се използва и като съставка при производството на антиейдж кремове предвид забавяне на процесите на стереене.

Групата на витамини Б

Сигурно сте чували за огромната роля на витамините Б комплекс. Те са мощен имуностимулатор и участват в обмяната на веществата, грижат се за нервната система, стимулират оздравителните процеси. Изключително популярни са по отношение на това, че способстват за унищожаването на чужди клетки, проникнали в организма.

Витамин Ц

Няма нужда от представяне, тъй като той се приема като един от водещите в борбата с различни болести. Изключително ценен за подобряването на клетъчния имунитет. Грижи се за състоянието на кожата. Има силни антиоксидантни действия подобрява тонуса и се грижи за цялостното физическо здраве на организма.

В каталога на Аптека Феникс ще откриете богат асортимент от добавки, с които да подсигурите на тялото си отлична подготовка в борбата с различни инфекции и заболявания.