Защо да подарите дървен пъзел

Възпитанието и образованието на децата не започва в училище, а много преди това в дома с първите играчки, които получава малкото съкровище. Отговорност на родителите е да възпитат у децата важни ценности, отговорност и всичко за живота. Помощник в тази задача са разбира се играчките, които се купуват на децата. Интересните дървени пъзели са сред фаворитите, както на най-малките, така и на вече порасналите палавници. Днес ще се опитаме да открием различните причини поради които дървените артикули изживяват отново своя възход.

Защо да изберете дървени пъзели за подарък на дете или за вашето собствено          

Дървените играчки са чудесен помощник при възпитанието на децата. Те са познати от стотици години, но напоследък хората ги откриват отново и затвърждават тяхното ползотворно влияние върху всеки който се е докоснал до естествения материал – дървото. Те са фаворит на всички, поради основния факт, че са екологични и природосъобразни, не причиняват алергии и не са опасни за децата за разлика от пластмасовите им еквиваленти. Дървените пъзели са изключително здрави, няма как да се повредят лесно и могат да бъдат подарени на други деца след като вашите пораснат. Благодарение на различната си форма и ярки цветове, дървените пъзели развиват детското въображение по един неповторим начин. Те стимулират творчеството у малчуганите, помагат им да опознаят света и да развият мисленето си. При ежедневната игра с дървени пъзели, децата научават, че света който ги заобикаля е пъстър, разнообразен и пълен с интересни тайни. Заменете пластмасовите играчки с дървени и подарете на децата много щастливи мигове докосвайки се до природата.

Дървен пъзел сафари

Кои образователните дървени пъзели никога не излизат от мода:

  • Дървен пъзел сафари, Tooky toy – Весела картинка на животните в саваната която ще стимулира въображението на най-малките;
  • Дървен пъзел с дръжки цифрите, Tooky toy – Пъзел, който се състои от 10 дървени цифри и основните математечески символи – плюс, минус, умножение, деление и равно;
  • Дървен пъзел с дръжки – животни от фермата, Viga – Ярките цветове, отговарящите картинки под фигурките и големи парченца го правят перфектен за малките деца.

Един толкова увлекателен дървен пъзел ще забавлява детето дълго време и то ще развива различни свои умения – играейки си. В последно време, голяма част от хората държат на качеството и на това да подсигурят на своите малки съкровища най-доброто, а то е връзката с природата и спокойната занимателна атмосфера. Дървените играчки успокояват малките деца за разлика от новите технологии, които натоварват и носят стрес. Цените на тези артикули са напълно достъпни, като се вземе предвид с това, че изработените от дърво играчки са на практика вечни.