Каква е функцията на процесора за компютър, отговарят Ardes

Процесорът е това, което позволява да се извършват операции за компютри. Освен това той изпълнява инструкции, представени от PC програма.

Как работи

Различните процесори за компютри или CPU действат като централен мозък и позволяват да се извършват изчисления и други функции, свързани с всяко програмиране. Той превръща въведената информация в двоичен код, състоящ се от нули и единици. След като бъде преобразувана, тази информация отива към процесора, който използва своята аритметична логическа единица или ALU, за да изпълнява всякакви математически или логически операции.

Един от най-големите му врагове е топлината, генерирана от изпълнението на всички функции, свързани с работата му. Повечето модели използват вентилатор за компютри за охлаждане, въпреки че някои варианти от висок клас използват охлаждащи системи, за да помогнат за отстраняване на излишната топлина.

CPU изпълнява четири основни стъпки при декодиране на данни

  • Извличане: Когато инструкция от програма се качи в паметта на PC, тя получава свой собствен адрес. CPU използва този адрес, за да извлече указанията от програмния брояч, който казва на процесора реда, който трябва да изпълни инструкциите, свързани с определена програма;
  • Декодиране: Той също така декодира указанията от програмиране в двоичен код, за да може да ги разбере. Процесорът използва ALU, за да завърши този процес;
  • Изпълнение: Когато изпълнява инструкциите от програма, CPU прави едно от трите неща. Той извършва изчисления с помощта на ALU, премества данни от едно място в паметта на друго или се премества на различен адрес в паметта за компютри;
  • Store: След като CPU изпълни упътването от програма, той трябва да даде обратна връзка под формата на изходни данни. След това те се записват в паметта на устройството за по-късна справка.

Видове CPU за компютри

Що се отнася до избора, той е между Intel и AMD. Можете да ги намерите в Ардес. Характеристиките им са различни, но що се отнася до тактовите честоти GHz, колкото по-голям е броят, толкова по-голяма бързина ще има CPU. Имайте предвид, че когато го надстройвате, трябва да се уверите, че получавате вариант, който е съвместим с дънната платка и че е взета предвид топлината, която генерира новия CPU.

В онлайн магазин Ardes.bg можете да намерите различни модели ИТ техника на достъпни цени и с бърза доставка.