Как да се справите с ежедневното напрежение и стрес

Динамиката на живота, който водим определено е причина да сме подложени на сериозни изпитания и справяне с различни ситуации. Напрежението и стреса, невъзможността да се реализират с елементарни задачи говорят за недостиг на магнезий. Колкото и странно да ви звучи имайте предвид, че витамините и минералите имат решаваща роля за поддържане не само на физическо здраве, но и стабилно емоционално състояние. Дори да се храните здравословно в даден момент може да се окаже, че страдате от недостиг на важни микроелементи. Най-често именно емоционалните състояния показват, че има някакъв проблем, на който е добре да се обърне внимание. Лекари съветват да включите в дневното си меню добавки съдържащи магнезий с б6, защото при симптоми на силна раздразнителност, нервен срив, паник атаки и друг засягащи нервната система имайте предвид, че в последствие след направено кръвно изследване се оказва, че именно в недостиг са витамин Б6 и магнезий.

Магнезий и витамин Б6 – ефективната комбинация при хроничен стрес

Ако си мислите, че в хронични могат да се превърнат болките в главата, мирената, асмата, артритните и други костни болести то грешите. Хроничен може да бъде и стреса, а най-ключова причина за това са именно недостатъчните количества на магнезий и витамин б6  организма. Всеки микроелемент играе съществена роля за човешкото здраве. И ето, че с оглед на това да не си причиняваме навлизането в черна дупка, от която няма излизане пазара предлага хранителни добавки, които могат да ни помогнат да си осигурим нужното количество енергия за да се справим с трудните ситуации, в които изпадаме.

хранителни добавки

Магнезий с витамин б6 са формулата, с която имате шанса и вие да се справите със забързания начин на живот и свързаните с него напрежение и стрес. Дисбаланса води до психически дискомфорт, отпадналост, срив дори на физически функции. Това, че чувствате тялото си немощно и слабо е причина да се фокусирате върху добавки, които могат да повишат тонуса ви. И ако се питате как точно въздейства комбинацията от магнезий с витамин б6 на жизнените ни показатели то следва да ви разкажем за тях.

Ролята на магнезия

Микроелемента е четвъртия по важност минерал, който има съществена роля за това да подсигури извършването на над 300 биохимични реакции в тялото. Няма никакво съмнение, че за да се балансира между добро физическо и психическо здраве е необходимо да се осигури прием на магнезий в нужните дози, защото:

 • Магнезия участва в синтеза на протеини;
 • Осигурява оптимално здраве на сърцето;
 • Грижи се за нормално поддържане на теглото и намалява риска от наднормено тегло;
 • Справя се с нарушения на съня;
 • Намалява болките от крампи и спазми;
 • Участва в изграждането на мускулатурата и костната система;
 • Повишава имунитета и други.

Немислим е живота ни без магнезий и установяването на дефицит изисква да се вземат бързи мерки с прием на хранителни добавки, които да регулират нивата му.

Ролята на витамин Б6

Витамин Б6 е сред важните от групата витамини Б, за които дори децата знаят, че са изключително важни за добро здраве. Това е витамина на спокойствието, който има пряка връзка с нашето настроение. Знаете ли, че когато количествата на витамин б6 са под критичния минимум човек е много по-склонен да изпадне в депресия или да прояви агресия. Не са изключени и симптоми като ниска самооценка, опит за самонараняване и дори самоубийство. За да сте уверени и да се радвате на добро самочувствие е важно да се фокусирате върху нужните количества витамин б6, от които се нуждае тялото ви. За какво помага този така важен емоционален витамин:

 • За да сте по-концентрирани;
 • За да се справите с тревогите и стреса;
 • За да сте спокойни и уравновесени;
 • Да успявате винаги да гледате реалистично и оптимистично на трудностите, пред които се изправяте.

Ето ви основателни причини да следите нивата на магнезий и витамин б6 и при дефицит да включите в дневното си меню подходящата хранителна добавка.