Какво представлява патентоването на търговска марка?

Търговската марка е необходимост за развитието на всеки бизнес. Когато искате да намерите правилното за вас решение и да инвестирате в качествен ресурс за създаване на отличното ви присъствие и представяне на пазара то има защо да се запознаете с патентоване на търговска марка цена. Със сигурност онова, което следва да се вземе под внимание са професионалната подкрепа, насоки и представителство, от които бихте могли да се ръководите. В какво се състои спазването на процедурата и на какво да наблегнете при подготовката на събирането на документи, които се подават във ведомството за да бъде валидиран бранда ви ще споделим днес.

Основни акценти

Търговската марка е този специален знак, който е водещ за създаването на отлично представяне на вашите продукти, стоки и услуги а пазара. Когато сте намерили решение да станете разпознаваеми и да осигурите на потребителите възможно най- добрите изделия то е напълно логично да пожелаете да се възползвате от възможността за осигуряване на правна защита върху.

Често се случва разработен бранд да бъда присвоен и неговия създател да търси друго решение, което би било определящо за реализирането на интересите ви, когато се касае утвърден на пазара продукт. Предвид това, че не сте регистрирали марката си тона практика това идва да покаже, че всъщност онова, което  определящо е регистрирането на бранд. Със самото патентоване на търговската марка можете да си осигурите по-силно присъствие на пазарите. А целият този процес включва:

 • Анализиране и проучване;
 • Експертиза;
 • Изготвяне на заявка;
 • Предоставяне на пакет от документи в патентното ведомство;
 • Регистриране на марката;
 • Защита при евентуални посегателства и нарушения на правото ви на собственост и т.нат.

Предоставените професионални услуги са в основата на това да си подсигурите коректно, качествено изпълнение на процедурата по патентоването на търговската марка.

От какво зависят цените?

бранд

Що се отнася до тарифите на Патентното ведомство за регистриране на интелектуална собственост то имайте предвид, че те са по определена тарифа, която се заплаща по надлежния ред при подаването на документите за патентоване. Самата услуга по наемане на екип, който би бил ваш представител и консултант от своя страна е платена екстра, от които сами решавате дали да се възползвате. От практиката става ясно, че има защо да се инвестира в консултантска услуга, защото това преди всичко ще ви спести:

 • Време;
 • Усилия;
 • Нерви;
 • Грешки и други.

Накратко решавате много бързо вашите интереси и предпочитания относно това да си подсигурите ефективно регистриране на марка и да я защитите от недобросъвестни действия. Консултантските услуги и техните цени безспорно се характеризират с това, че са оправдани на фона на това какво получават клиентите. Перспективите, от които можете да се възползвате по отношение на удобство и сигурност се конкретизира с това, изискванията на патентното ведомство са напълно изпълними и документацията е попълнена съгласно критериите.

Пакет от услуги

Патентоването на търговска марка на приемлива цена навярно търсите и вие като услуга. Имайте предвид, че офертите, които ще получите от опитни специалисти преди всичко се ръководят от:

 • Компетентност;
 • Качество на услугите;
 • Списък с услуги, от които желаете да се възползвате – основни и допълнителни;
 • Предоставяне на други консултации, които да съдействат за подобряването на пазарното присъствие на бранда ви в търговската мрежа.

Разбира се, че си струва да се вземат под внимание всички обстоятелства, които са определящи за това да развивате бизнеса си в добра икономическа посока. Точно предвид това не бива да се пренебрегват онези детайли и аспекти, които са водещи за избора на консултантски екип.

За да си гарантирате бързо, коректно и детайлно подаване на документите за патентоване е добре да се възползвате от услуги, които са наистина доверени и доказани.