зимни работни дрехи

За работниците на открито, както и за тези, които упражняват професията си в неблагоприятни температурни условия, е много важно да притежават удобни и подходящи зимни работни дрехи. Студените дни носят със себе си дискомфорт, чувство на студ и скованост, които могат да попречат на работния процес и поради тази причина облеклата, които носите при сняг и дъжд трябва да бъдат безопасни, дебели и топли. 

Можете да откриете подходящи и комфортни дрехи, които да използвате в процеса на работа през студените месеци от годината както във физическите, така и в онлайн магазините.

Какви качества трябва да притежават зимните работни облекла?

Облеклото е от съществено значение при упражняване на професии и извършване на задачи на открито през студените дни от годината, защото те помагат за запазване на доброто здравословно състояние на работника и го защитават от ниските температури. Основните критерии, на които трябва да отговарят са:

 1. Да бъдат изработени от качествена материя
  Този критерий е в основата на качеството на зимните дрехи. Важно е да заложите на облекло, което няма да запарва кожата, а ще притежава дишаща функция. По този начин тялото ще поддържа нормална телесна температура. Важно условие е и да съобразите средата, в която работите. При работа на закрито можете да заложите на памучни или вълнени дрехи, а при открито – ватирани и полиестерни.
 2. Да осигуряват добра изолация
  Когато работите на открито трябва да се снабдите с облекло, което притежава добра изолация. Като такива варианти са ватираните облекла. Предимството на ватата е че тя създава преграда и има изолационна функция.
 3. Да бъдат ветроустойчиви и водоустойчиви
  Ако професията ви изисква престой в условия на влажно време, е добре да си осигурите дрехи, които ще действат като защитни и няма да позволят да се намокрите.
 4. Издръжливи
  Важно условие е издръжливостта. Тя зависи от качеството на изработката и избора на производител.

Какви са най-често срещаните видове?

Когато търсите зимни работни варианти, независимо дали мъжки или дамски, най-често ще срещнете:

 • гащеризони – на пазара се предлагат както цели така и полугащеризони в зависимост от вашите предпочитания и естеството на работа. Те са практични, задържат топлината на тялото и имат джобове, където да съхранявате лични вещи и инструменти;
 • якета – важно е да заложите на зимни модели, които са едновременно практични, удобни и да изберете правилен размер, защото този елемент ще ви предпазва най-добре при лоши метеорологични условия;
 • панталони – при работа на открито през зимния период най-често работниците залагат на ватирани модели, които едновременно с удобството осигуряват и добра топлоизолация. Ако в работния процес използвате подръчни инструменти, можете да заложите на панталон с дълбоки джобове.