Какво трябва да знаем за високите обувки?

Независимо какъв тип жена сте, по-спортна или елегантна, със сигурност в гардероба си имате поне един чифт обувка на висок ток. Винаги ще се появи събитие, на което ще е нужно да ги обуете и това е разбираемо. Високият ток носи със себе си самочувствие и стил. Въпреки всички позитиви, които можем да кажем за тях, не може да не се спомене, че не са малко и негативите. Понякога носенето им е свързано с неудобство и последствия за притежателя. За да избегнете всичко ви съветваме да прочетете следващите редове.

Отивате в магазина и се влюбвате от пръв поглед в даден чифт високи обувки. Оказва се, че вашият номер го няма, но вие толкова силно ги искате, че склонявате на един номер по-малки или по-големи. Никога не правете тази грешка, независимо в какъв екстаз сте! Този съвет може да бъде отправен и към мъже и жени и става за всички видове обувки. Но високият ток може да доведе до повече последствия. Когато обувката ви е по-голяма, кракът постоянно ще се приплъзва напред и може да доведе до сериозно падане и нараняване. Винаги се уверявайте, че зад петата ви не остава голямо разстояние.

На второ място – внимавайте колко сантиметра е токът. Няма спор, че височината привлича жените като магнит, но не е редно да изглеждате нелепо. Обуйте ги в магазина и се разходете, ако усещате, че са ви твърде високи и стабилността ви е застрашена, не рискувайте. Може да изберете модел с платформа в предната част или каишка. Те дават по-голяма стабилност на крака и наклонът не е толкова рязък и предразполагащ към инциденти.

Ако ви предстои важно събитие, на което ще обуете новите токчета, то това означава, че репетициите преди това са задължителни. Носете ги вкъщи по няколко часа, разходете се пред блока или до магазина и оставете да видите как се чувствате в тях. Може да ви убият на определено място, да са леко тесни и да се наложи да вземете мерки. Ще ги разтегнете преди това, ще се запасите с лепенки и т.н. Няма да бъде приятна на събитието обувките да ви предадат, а вие да се чудите какво да правите.

Източник: https://mes.bg/