Как да подпомогнете втечняването на жилавия секрет при кашлица?

В сезона на простудните заболявания е необходимо да бъдем малко по-отговорни към здравето си. една на пръв поглед безобидна хрема може да премине в леко покашляне, а само след няколко дни ще се окаже, че не можете да спите от упорита кашлица. Причините да се разболяваме се дължат на редица патогени, срещу които тялото ни не може да даде достатъчно ефективен имунен отговор. Но пък за сметка на това има решения, които могат да подобрят състоянието ни и да подпомогнат втечняването на секрета, затрудняващ дишането и предизвикващ кашлица. Лекарството https://aptekifenix.bg/lechenie-i-terapiya-dihatelna-sistema/gelomirtol е добре познато на пациентите, които са се сблъсквали с дихателни инфекции. Как действа Геломитрол и при какви състояния се препоръчва приема му предстои да споделим в днешната публикация.

Симптоми, при които се предписва лечение с Геломитрол

Грипните инфекции през зимния период са доста сериозни. Те могат да изправят пациентите пред сериозни изпитания. Изключителна ефективност се наблюдава при прилагане на Геломитрол особено при следната симптоматика:

  • Хрема;
  • Пресипнал глас;
  • Суха кашлица и други.

Възможно е изложените симптоми да бъдат придружени и с повишаване на температурата, което е показателно за инфекция, която бързо е необходимо да овладеете. Оплакванията на пациентите могат да изглеждат безобидни, но се оказва, че при неправилно лекуване жилавия секрет се закрепя върху бронхите е ката затруднява дишането.

Приоритетно е да се включи Геломитрол при лечение на грип, бронхити, пневмонии, тъй като лекарството подпомага процеса на втечняване и освобождаване на дихателните пътища. Ако няма съществени пориви на кашлица, но усещате, че се задъхвате прикачване на стълби или пък трудно дишате дори, когато сте в покой то може да се окаже, че има работеща в белите дробове инфекция, която не бива да се пренебрегва. При възпаление на бронхите и синусите втечняващия гъстия секрет медикамент е от съществено значение за да можете да дишате спокойно.

Принцип на действие

геломитрол

Много пациенти смятат, че процеса на оздравяване е стартирал, когато кашлицата от суха премине във влажна с откхрачване. Продуктивната кашлица действително се характеризира с това, че се наблюдава освобождаване на жилав секрет. Но до колко е успешно без качествен препарат, който да подпомогне процеса може да каже само лекар след извършен преглед.

Оказва се, че отхрачването на част от заседналия слузест секрет е недостатъчно и все още бронхиалната лигавица е засегната от излишните секрети. За да бъдат ефективно отстранени от кашлещия рефлекс е необходимо да подпомогнете втечняването им. Именно в това се състои ролята на Геломитрол. Лекарствения препарат представлява дестилат от пречистени етерични масла от мирта , лимон, евкалипт, сладък портокал, които в правилното съотношение спомагат за втечняването на секрета и подпомагат неговото освобождаване от организма посредством кашлицата.

Определяща е функцията на продукта, тъй като именно благодарение на него се контролира риска от настъпване на усложнения, преминаващи в пневмония. Принципа на действие на лекарството е насочено към:

  • Комплексно действие върху  засегнатия от инфекцията участък на бронхиалната лигавица;
  • Ефективно втечняване на жилавия секрет;
  • Подпомагане на рефлексния механизъм за отхрачване.

Изцяло растителната основа на медикамента позволява значително безопасно и без риск от алергични реакции да се постигне освобождаване и проходимост на дихателните пътища. А това определено повлиява ефективно инфекцията.

Дозиране и прием

Обикновено Геломитрол се назначава като средство за лечение от лекар. Но в случай, че продукта е предписан по телефон то е препоръчително да спазвате дозировката, която е описана в листовката на пациента.  Препоръчителни са следните дозировки:

  • При остър бронхит  за възрастни и деца над 10 години до четири пъти по една капсула дневно;
  • При хронични и продължителни лечения е необходимо да се следва схема за до 2 капсули дневно;
  • При терапия с последващи принципи на лечение е препоръчително да се следва схема два пъти дневно по 1 капсула.

При нужда от консултация можете да се обърнете към лекар или фармацевт.