За ползите от монтажа на алуминиеви панелни радиатори

Съвета на специалистите в отоплителните инсталации е при необходимост от ремонт и подмяна на старите радиатори с нови да се обърне специално внимание на детайлите. Изключително ефективно е отопление само в случаите, при които са спазени конкретни правила, допринасящи за намаляването на разходите, които домакинството плаща. Рентабилността на парното отопление е в това да се осигурят такива радиатори, които са високи топлоотдаващи качества, а това без съмнение ще доведе до смъкването на сметките и в осезаеми граници.

Какви радиатори да изберете

Като цяло системата за отопление се състои от различни детайли. Идеята на компактното и ефективно комбиниране на елементите е насочено към производителност от най-високо ниво. Ако тръбите, по които тече водата са добре изолирани, а радиаторите са не толкова добри то топлозагубата е гарантирана, което няма да доведе до резултати, които сте очаквали. Експертите съветват да се запознаете много внимателно с предлаганите модели радиатори на пазара. Ще се изненадате колко много видове има и как правилния избор може да ви спести средно за сезон около 30 % от обичайните разходи за отопление. Истината е в това, че наистина добрите радиатори ще повишат топлоотдаването и при добра оценка и ремонт ще установите, че до сега не сте плащали толкова малко за топлина.

Няма да ви държим в напрежение и сега ще ви запознаем с радиаторите, които печелят приза за най-ефективни. Едни от най-добрите детайли за отопление са алуминиевите радиатори. За да се превърнат в част от вашия интериор и за да ви осигурят нужната топлина се препоръчва монтаж на алуминеви и панелни радиатори, чиито технически показатели са повече от изумителни:

 • Леки и с възможност да се монтират дори на стени със слаба устойчивост;
 • Адаптивни и елегантни интериорни решения;
 • Висок процент топловпроводимост и топлоотдаване;
 • Бързо изплащане на инвестицията;
 • Не корозират и не дефектират от непрекъснатото водоподаване.

Панелните алуминиеви радиатори са изключително популярни сред предприемачите, които издават жилищните обекти с оборудвана отоплителна инсталация. Всъщност това се приема за бонус, който доставя на новодомците една много приемлива алтернатива са ниски разходи през студените месеци. А безспорно панелните радиатори са супер ефективни и доказателство за това са имено невероятните им качества, за които споменахме преди малко.

Препоръчителен е професионалния монтаж

При ремонт и нужда от смяна на чугунени и метални радиатори е решаващо не само да изберете добри панелни алуминиеви радиатори, а също така да се прецени и на кого ще поверите техния монтаж. Изключително съществен момент, тъй като колкото и лесно да изглежда да се демонтират старите и да се вложат средства в красиви и интелигентни нови, изработени от алуминий радиатори то определено има специфични неща, които човек не добре запознат с тях няма до може да изпълни.

мжнтаж на радиатори

Професионалните монтажни дейности са важни не само за това, че ще бъде естетично оформена отоплителната инсталация, а също и поради спазването на техническите показатели и данни на радиаторите и свързващите ги детайли в системата. Смяната и монтажа на панелни алуминиеви радиатори преминава през няколко етапа, като част от най-главните са в следния ред:

 • Оглед на старата отоплителна система;
 • Демонтаж на чугунени, метални и други стари модели радиатори;
 • Почистване и смяна на свързващи спирателни кранове и други;
 • Монтиране на панелни алуминиеви радиатори;
 • Задължително обезвъздушаване на системата;
 • Тестване за течове.

Всеки професионалист няма да допусне нито една от специфичните стъпки да не бъде проверена по няколко пъти. Все пак топлината в дома ви зависи не само от вида на алуминиевите радиатори и естетичния акцент, който те носят, а също така се базират и върху детайлния монтаж, целящ спестяване на време, разходи и главоболия. Ако ви предстои да предприемете подобни мероприятия потърсете екипа на ВиК Хелп. Тук ще откриете компетентни специалисти, които да ви помогнат да изберете най-добрите панелни радиатори и те да бъдат с качествен и коректен монтаж.