Защо да се отоплявате с газов котел

Сред съвременните методи за отопление, които наистина се определят от специалистите като рентабилни, икономични и ефективни е използването на газифициране на жилищата. Ползите от прилагането на отоплителни уреди, които се захранват с газ определено се приемат с положително отношение от домакинствата. Днес ще ви разкажем за котлите на газ като една безспорна алтернатива, която ще ви осигури надеждно, сигурно и безопасно отопление. Все пак става въпрос за намаляване на разходите, прилагане на иновативно и съвременно отопление, целящо ниска инвестиционна цена и разходи. Вероятно ви накарахме да се замислите как ще посрещнете отоплителния сезон, а при положение, че жилищната сграда, в която живеете е газифицирана то това идва да покаже, че наистина има смисъл от по-детайлно познанство с предложенията на водещи търговци предоставящи изгодни за газови котли цени.

Устройство на газовия котел

За да се уверите в удобството и ефективността на тези уреди е от първостепенно значение да се запознаете с техните качества и принцип на работа. Противно на твърдението, че газовите котли са бомба със закъснител, който цъка в дома ви днес ще развенчаем този мит. Специализирано проучване показва, че всъщност това са много по-безопасни уреди от всичко останало, което сте ползвали като електрически или такива на твърдо гориво. Нивото на безопасност при съвременните уреди на газ определено е на ниво, което гарантира 100 % сигурност за потребителите.

Главните компоненти на отоплителните газови котли включват:

  • Горелка;
  • Топлообменник;
  • Електроника.

Горелките са средство за възпламеняване и правилно разпределение на пламъка. Топлообменника има ролята да отведе затоплената течност към останалите детайли от отоплителната инсталация. Работата на електрониката е да автоматизира процеса и да намали вашата ангажираност при експлоатиране на уреда. Сами можете да се уверите в елементарния принцип на действие на тези газови котли, а всъщност това е повод и цените, на които се предлагат на пазара да бъдат толкова ниски и достъпни за масовите потребители.

Ефективност и видово разнообразие

газов котел

За да бъде наистина достатъчно ефективно и икономично отоплението на газ това на практика не означава, че първоначалната ви инвестиция трябва да бъде на ниска цена. Реално цената на газовия котел може да е ниска, но е важно какви показатели ще покаже с оглед на това да бъде максимално ефективно и икономично отоплението на жилището ви. В зависимост от квадратурата, мощността на уреда и капацитета е предизвикателство да се намери баланса и синхрона, който би бил приложим спрямо нуждите на съответния имот.

Два основни вида котли на газ са познати на пазара. Те се делят на:

  • Конвенционални

Това са котли с висока консумация на га, а вредните въглеродни емисии причиняват доста голямо замърсяване;

  • Кондензни

Нова технология ,която последните години намери пълното одобрение от европейските институции. Те са с висок коефициент на полезно действие и наистина са изключително надеждни, икономични и високоефективни.

Това, че конвенционалните газови котли са забранени за използване в еврозоната дава съществен принос за увеличаването на продажбите на кондензните газови котли. Те са достъпни като цена, а освен това качествата им са определящи за това все повече домакинства да залагат именно на тях.

Адаптивни и лесни за монтиран тези газови котли не се нуждаят от специално помещение ,в което да бъдат инсталирани. Надеждността им дава и от това че могат да работят ефективно дори при ниски температури, така че спокойно можете да ги инсталирате в мазета, тавани, тераси и други пространства. Съвременния облик на газовите котли пък предоставя възможност да бъдат монтирани  и във вашия интериор. Те са с компактни размери колкото например кухненски шкаф, което ги прави приложими във всякаква среда и помещения. Уникално лесни за управление поради автоматизираната им система за работа. По-новите уреди дори разполагат с възможност за дистанционен контрол от мобилно приложение и всичко това е на супер достъпна за всеки джоб цена.