3 Съвета от Cleopatra при проблеми със задържането

Преждевременната еякулация е често срещан проблем сред мъжете. Това може да бъде разочароващо и смущаващо. Няма достатъчно време да се насладите на секса и е невъзможно да се задоволи партньора. За някои мъже неудобството от бързото свършване може да причини проблеми с интимността и да навреди на връзката им.

Днес от еротичен магазин Cleopatra ще ни помогнат с 3 съвета за задържане на еякулацията.

Какво причинява преждевременна еякулация

Редица емоционални и физически фактори могат да доведат до нежелано бързо свършване. Това може да се случи, когато мъжът се възбуди твърде много или ако пенисът му е много чувствителен. Може да се случи и ако мъжът е нервен или се чувства неудобно с нов партньор.

Бързото свършване може да бъде предотвратено или избегнато, в зависимост от това, което го причинява. Ще ви дадем 3 съвета, които ще ви помогнат да се преборите с това:

  1. Упражнявайте техники за контролиране на еякулацията

В повечето случаи използването на поведенчески техники ще помогнат. Те са полезни за над 95% от мъжете, които имат този проблем. При този тип лечение практикувате контрол върху еякулацията сами или с партньор:

  • Метод ‘’старт-стоп’’ – вие или вашият партньор стимулирате пениса, докато не почувствате, че ви предстои оргазъм. След това стимулацията спира за около 30 секунди. Веднага след като възвърнете контрола, стимулацията започва отново. Този процес се повтаря 3 или 4 пъти, преди да си позволите да свършите;
  • Метод на ‘’компресия’’ – работи по подобен начин. Когато чувствате, че ще свършите, леко стиснете главата на пениса за около 30 секунди, така че да започнете да губите ерекцията си. Повтаряте този процес няколко пъти, преди да си позволите да достигнете оргазъм.

В допълнение към използването на тези методи, можете да опитате да се разсеете психически. Например, когато сте на път да свършите, започнете да изброявате имената на футболистите от любимия ви отбор.

  1. Потърсете професионална помощ 

Тревожността, депресията и други емоционални травми могат да доведат до проблеми със задържането. Търсенето на помощ от психолог, психиатър или сексолог може да бъде полезно по този въпрос. Те най-добре ще определят причините за бързото свършване и съответно – най-доброто лечение. Семейна терапия също може да помогне, ако проблеми в отношенията са причината за него.

  1. Използвайте продукти, които помагат за задържането

Изборът от такива продукти е огромен. Създадени са многобройни кремове, спрейове и хапчета. Някои от тях се нанасят върху главичката и пениса, а други се приемат перорално. Преждевременното свършване е следствие от повишена чувствителност на пениса. Простото използване на презервативи може да помогне при проблеми с еякулацията, защото се намалява точно тази чувствителност и се удължава половия акт.

Не забравяйте, че сексът не свършва, когато настъпи еякулация. След като приключите, можете да зарадвате половинката си с уста, пръсти или секс играчка. Това със сигурност ще бъде оценено.