Как да превърнете дома си в интелигентен и лесен за управление

Технологиите днес са толкова бързо развиващи се, че непрекъснато ни изненадват със своите способности. А това, че има такъв огромен интерес към тях въобще не е за пренебрегване. Знаете ли, че сега с едно устройство можете да направите дома си удобен и лесен за използване. Какво се крие за термина Умен дом – Sonoff и какво ни осигурява използването на такъв модул ще ви разкажем в днешната публикация.

Да живеем в крак с технологиите

Представете си, че можете да контролирате осветлението, контактите, телевизора, системата за видеонаблюдение, робота-косачка в двора, заключващите механизми на вратите и прозорците с едно докосване на смартфона си. Ако преди десетилетие това би ви прозвучало като нещо от далечното бъдеще то ето, че вече е в настоящето и можете да се възползвате от тези високотехнологични преимущества.

Sonoff е модул, който изпраща данни на облачна платформа през WiFi рутер. А това от своя страна позволява отдалечен достъп до различни уреди с помощта на едно елементарно за използване мобилно приложение. Така улеснявате живота си, и правите онези досадни занимания съвсем лесно и бързо изпълними. Не е нужно да ставате от дивана за да затворите прозореца или пък да пуснете осветлението, защото всичко е в ръцете ви и можете да го контролирате като детска игра.

Живота с технологиите е удоволствие, поради това, че:

  • Не губите време;
  • Контролирате разхода на електричество;
  • Дори да не сте в дома можете да се грижите за безопасността му и поддържката му.

Идеалното решение за умен дом е именно използването на модула Sonoff, който ще ви разкрие значението на това да живеете във високотехнологично време.

Характеристики

Sonoff

Освен, че е супер удобно и лесно да се използва системата Умен дом то благодарение на модула, с който се свързвате безжично с всеки уред ви позволява да задавате режим за включване и изключване по график. За хора, които се налага да пътуват често това е супер алтернатива, която предоставя симулация за живот в имота, а това на практика е метод за намаляване на риска от взлом и кражби.

Други съществени характеристики, които са определящи за използването на Sonoff модули са:

  • Лесно добавяте или изключвате уреди или устройства от системата Умен дом;
  • С един смартфон могат да се контролират много уреди;
  • Проследява се състоянието на уредите в реално време;
  •  Приложението може да управлява всичко в дома ви – бойлер, гаражна врата, входна врата, поливна система, косачка, система за видеонаблюдение, алармена инсталация, осветление, климатизация и много други.

Създайте дома на своите мечти лесно и без да се налага да инвестирате много средства.