Какво е хостинг и защо е важен за онлайн бизнеса

В съвременното общество е важно да имаме запомнящо се онлайн присъствие в социалните  мрежи или посредством своя интернет магазин. Последните имат революционен успех, който със сигурност ще запази своята непреходност през годините. Това, разбира се, поставя началото на един нов вид услуги, а именно уеб хостинга, за който ще поговорим по-подробно днес. За него всеки трябва да знае, че е ключов елемент при развитието на онлайн бизнеса, както и при стартирането на всички следващи проекти, свързани с присъствието ни в мрежата.

Какво трябва да знаем за хостинга

Виртуални сървъри
Jump

Много от нас са чували думата „хостинг“, но не знаят какво всъщност представлява тази услуга. На първо място, трябва да се каже, че значението му е за онлайн бизнеса е фундаментално, защото именно от него не просто производителността на сайта ни, но и неговото съществуване изобщо. Много е важно за знаем какво точно представлява хостинга, преди да си зададем въпроса „Защо избрах хостинг от jump?“. А защо точно от Jump? – малко по-късно ще поговорим и за това, а сега нека продължим с начина, по който функционира услугата.

Най-общо казано, хостингът е наем на компютърни мощности, които сайтът ще използва впоследствие и по този начин ще бъде достъпен за потребителите в интернет пространството. Същите тези ресурси биват предлагани от фирми, наричани още хостинг компании, като Jump е една от тях. Този вид услуга се появява още през миналия век, в началото на 90-те години, когато онлайн бизнесът и социалните мрежи все още са били загадка, която тепърва предстои да бъде разгадавана.

И все пак, хостингът е бил използван предимно от научни и образователни институции, които са били в отворена мрежа, до която достъп са имали различни компании. С течение на годините, както и с прогреса на уеб сайтовете, хостинг услугите са станали много по-популярни, а закупуването на собствен сървър нещо съвсем стандартно. Тази бизнес ниша започва своето главоломно развитие, а днес имаме възможност да се възползваме от една качествена и работеща услуга.

Защо да изберем този на Jump

Скорост на сайт
хостинг

За да изберем конкретна компания, от която да закупим хостинг, трябва да разберем повече за качеството на предлаганите от нея услуги. Jump е много добра опция, защото предоставя на своите клиенти разнообразие от опции, на които да заложим за своя бизнес. Основните предимства на компанията са активното обслужване, което ще подобри клиентското преживяване и ще го направи още по-ползотворно.

Екипът от професионалисти на Jump.bg са винаги на разположение за въпроси, за да разрешат всеки един казус, който ви вълнува. Компанията предлага на потребителите възможност да „мигрират“ сайта си в няколко лесни стъпки, дори и да не са много наясно с тънкостите при преместването. Друга причина да изберете Jump.bg е доброто съотношение между достъпни цени и отлично качество, сигурността на предлаганите услуги, неограничените възможности от гледна точка на акаунтите в един сървър, наличието на български сървъри и др.

Какви видове има според целите

Защита на сайт
защита

Преди да изберете надежден доставчик за вашия сайт, трябва да знаете какви са опциите, които имате на разположение. Jump предлагат:

  • Shared хостинг – информацията е защитена, а възможните пакета са Hosting One, Plan Start, Plan Standard, Plan Business и др.;
  • Blogger hosting – фокусът в случая е към Content Management System, като този вид услуга се ползва с невероятна слава през последните няколко години. Хостингът е подходящ за различни по вид сайтове и предлага много добра производителност и висока скорост;
  • Reseller хостинг – подходяща услуга за всеки клиент, който иска да създаде компания за hosting. Ако се питате защо да заложите на тази възможност, вземете под внимание минималната инвестиция за сървъри;
  • E-shop хостинг – идеалното решения, ако целта е да прехвърлите физическия си магазин или бизнес в интернет пространството. С тази опция ще се насладите на супер производителност, висока скорост и оптимално локално кеширане.

Защо да изберете хостинг от Jump? Защото вие заслужавате най-доброто за своя бизнес и е време да го получите!